Aktuálně    
 

zpět na archiv

Rok 2013 
 

Kickbox:
  14. prosince 2013 probíhal v Mostu tradiční, mezinárodní, Vánoční turnaj Christmas Cup 2013. Vánočních kickboxerských turnajů v Mostu se každoročně naši závodníci úspěšně zúčastňují a i tentokrát se dařilo. Saša Sus vybojoval zlato ve Full contactu mužů - 81 kg, trenér a zároveň i závodník Petr Kraft obsadil 2. místo v Lowkick mužů Open (neomezená váhová kategorie), kdy ve finálovém boji prohrál těsně na body po zakázaném úderu, kterým svého soupeře poslal k zemi. Úder "backfist" z otočky je povolen v disciplíně "K-1", kterou Petr trénuje, nikoliv však v disciplíně Lowkick, kde tentokrát startoval. Třetím naším bojovníkem byl Štefan Prokop a ten, pro změnu, obsadil stříbrnou příčku v Light contactu juniorů - 67 kg. Na černobílém snímku je Saša Sus vpravo, dole je Petr Kraft v modrých trenýrkách.    Foto: Lucie Staňkovská
 
   
Karate:
  V sobotu 6. prosince 2013 bojovali naši nejmladší karatisté na Lize mládeže Shinkyokushinkai karate v Sokolově, kde se zároveň vyhlašovala i umístění Mistrovství České republiky, podle celoročních soutěžních výsledků. Na turnaji předvedl velmi dobrý výkon a pohár za 3. místo z kategorie mladších žáků přivezl Kryštof Gráf, v seriálu turnajů pro hodnocení MČR se na stříbrné příčce s titulem Vicemistryně ČR umístila mladší žákyně Světlana Vondráčková a bronzový byl pak dorostenec Matyáš Proxa. Na snímku závodníků oddílu karate trenéra Václava Jelínka je zleva Kryštof Gráf, kouč Jindřich Pospíšil a Světlana Vondráčková.
     
  Ve stejné době, na tradičním turnaji o.s. Narama v kumite = zápas podle pravidel karate, náš klub velmi úspěšně zastupovala kickboxerka Kateřina Gáspárová, na jejímž sportovním vývoji se posledního půl roku podílí i trenérka Dana Špiříková. Kateřina, která měla ve své kategorii mladších žákyň -39 kg tentokrát dvě soupeřky, zvítězila v obou zápasech před limitem a obsadila zlatou příčku. Na snímku přímo "z bojiště" je vlevo.
   
Kickbox:
  Na Mistrovství České republiky ČSFu 2013, které se konalo v sobotu 7. listopadu 2013 v Praze - Lipencích, zaznamenaly v disciplíně light contact, při své závodní premiéře, dvě naše nové bojovnice své první úspěchy. Titul "Vicemistryně ČR" v kategorii žen vybojovala Radka Hespodariková (na snímku vlevo), bronzovou medaili v kategorii starší žákyně pak Tereza Marie Pecková. Obě startující doprovázela trenérka Dana Špiříková a kouč Ing. Radek Kapr.
   
Kondiční kickbox:
  Oddíl kondičního kickboxu trenérky Blanky Stránské (tréninky v pondělí, ve středu a v pátek od 19,30 do 20,30). Zleva stojící Mgr. Jindra Bursová, Alena Švehlová, Iveta Krejčová, MUDr. Jana Jílková, trenérka Blanka Stránská, Broňa Hánělová, dole pak Barbora Strycharská a Mgr. Ljuba Lichahina
 
   
 
  V našem klubu probíhají nejenom fyzicky náročné tréninky, ale v jednotlivých oddílech se tvoří i skvělé party. Na oslavě narozenin vlevo stojící paní Ljuby jsou: MUDr. Alexej Ružejnikov, MUDr. Natali Ružejnikovová, Mgr. Jindra Bursová, Broňa Hánělová, Iveta Krejčová, Alena Švehlová, MUDr. Jana Jílková a Blanka Stránská.
   
Kickbox:  
  Když jsme přihlašovali naše tři 14ti leté bojovníky do tradičního, mezinárodního kickboxerského turnaje Czech Open 2013, bylo to, podle propozic, do kategorie juniorů 13 - 15 let. Na místě jsme se pak dozvěděli, že se pořadatelům do propozic vloudila chybička a juniorské kategorie končily dovršením 18. roku. Byla to nepříjemná situace, protože v "juniorech" je každý rok navíc výhodou pro toho staršího - koordinace pohybu, síla, vytrvalost, psychika atd. Nicméně přijeli jsme bojovat, ne si stěžovat a i když tentokrát naši chlapci na zlato nedosáhli, dvě bronzové medaile z tak silně, mezinárodně obsazeného turnaje, který proběhl v sobotu 26. října v Praze, v Areně Sparty, jsou velmi dobrou vizitkou naší školy. Martin Mezzei ve váze -57 kg na body prohrál s Němcem Dennisem Wagnerem. Dominika Popelku v polotěžké váze na postupu do finále zastavil Daniel Hegyesi z Maďarska, v boji o bronz pak zvítězil nad Radkem Lacinou z Teplic. V těžké váze na bronzové příčce skončil i Ríša Stránský po boji s vítězem této váhové kategorie Duje Siricem z Chorvatska (snímek nahoře), stříbrnou pozici zde obsadil Matthew Wawreczko z Polska.
 
Karate:
  V sobotu 19. října 2013 vybojovala Světlana Vondráčková 1. místo v kategorii "mini žákyně" -30 kg na Lize kumite mládeže Shinkyokushin karate v Mariánských Lázních. Na snímku svěřenců trenéra Václava Jelínka zleva jsou: Matyáš Proxa, který velice dobře bojoval ve váze do 65 kg, dále pak asistent, vicemistr republiky Vojtěch Havlík a kouč Jindra Pospíšil. Dole, vedle Světlany, pak náš nejmladší bojovník Kryštof Gráf, ten zase podal velmi dobrý výkon ve váze do 30 kg.
   
Systema:
  V sobotu 14. září 2013 proběhl další seminář ruského bojového umění Systema, opět v tělocvičně Hvězdy Karlovy Vary, který vedl hlavní instruktor pro ČR David Sýkora (druhý z leva), po jeho levé straně stojí plzeňský instruktor Miroslav Osladil a za ním pořadatelé akce ze Systema - KK Karlovy Vary Pavel Sandtner, Marek Oravský a naši instruktoři Michal Sodomka v námořnickém triku uprostřed a klečící Miroslav Kníže.
   
Systema:
  Čtvrtek 15. srpna 2013 - Sympatická návštěva a perfektní společný trénink s instruktory plzeňského klubu Systemy, v rámci meziklubové spolupráce, obohatily dosavadní znalosti a zkušenosti našich bojovníků z oddílu Systemy KK Karlovy Vary, který u nás skvěle vedou instruktoři Michal Sodomka a Miroslav Kníže. I tady se opět potvrdilo tvrzení, že největší bouráci to mají v hlavě dokonale srovnané a bodují hlavně svým solidním vystupováním, stylem a úrovní. Na společném snímku s našimi sportovci z týmu K-1 zleva jsou: Jan Vlček, David Zdešek, trenér týmu K-1 Petr Kraft, instruktor Systemy v K.Varech a pořadatel akce Michal Sodomka, v bílém triku je instruktor Miroslav Osladil z Plzně, který trénink vedl, dále instruktor Ladislav Laier z Plzně, Mistr Dinh, Jakub Sido z Plzně a Ríša Stránský.
   
Reportáž z Mistrovství České republiky v kickboxu:
  "Kašlu na skromnost! S takovým stoprocentním úspěchem by to byla jenom trapná póza. Byli jsme nejúspěšnějším týmem šampionátu! Čtyři bojovníci - čtyři tituly. Nic víc se už vyhrát nedalo a to je ta nejlepší vizitka, kterou jsme tam mohli nechat", hrdě prohlásil trenér Rudolf Stránský do televizní kamery a dodává: "Je to výsledek nekončící, systematické a odborně vedené trenérské práce, kde jsou zúročeny i vlastní bohaté zkušenosti z mnoha vítězných bitev, ale i z těch prohraných, protože jenom blbec se z nich nepoučí. U našich chlapců pak hrála velkou roli jejich dlouhodobá věrnost týmu KKKV, disciplína a snaha být nejlepší".                                                                                                  V sobotu 22. června 2013 probíhalo v litoměřické sportovní hale "Kalich" Mistrovství České republiky v nejtvrdších kickboxerských disciplínách - kicklight pro žákovské kategorie, fullcontact a kickbox lowkick pro ostatní.                                                                                                 První titul "Mistr republiky" vybojoval mladší žák Jan Kapr, kdy ve finále, celkem jasně, porazil Davida Dvořáčka ze Žďáru. Dominik Popelka a Ríša Stránský naprosto ovládli silně obsazenou polotěžkou váhu starších žáků. Dominik nejdříve zdolal Marka Zárubu z Karviné, v semifinále pak na něj čekal favorizovaný Viktor Beran z Chrudimi, který v této kategorii dlouhodobě kraloval. I tohoto soupeře Dominik vyřídil a postoupil tak do finále. Na Ríšu Stránského, z druhé strany rozlosování, v postupu do finále čekali 2 starší a zkušení kluci. Prvního, Radka Lacinu z Teplic, zdolal Ríša před limitem. Druhý soupeř, hvězda z pořadatelského týmu Patrik Janouch, měl čirou náhodou šťastný los a do semifinále nastupoval svěží a bez boje. I tady prokázal Ríša mimořádnou bojovnost a ve druhém kole, po důrazném kopu na hlavu, vítězí RSC. Dominik versus Ríša ve finále bývá už obvyklá záležitost. V zápasu "na doraz" byl úspěšnější a titul "Mistr republiky" získal Dominik Popelka. Titul "Vicemistr republiky" v polotěžké váze převzal Ríša Stránský. Čtvrtým naším bojovníkem, který obhajoval a znovu opět vybojoval titul "Mistr republiky" je Dung Ngo Dinh - junior ve váze -63 kg z týmu K-1 trenéra Petra Krafta. Podle slov Ing. Radka Kapra, který koučoval jeho zápasy s Františkem Burešem a Martinem Maršíkem z Kladna, protože ve stejném okamžiku se "rvali" také chlapci trenéra Stránského, předvedl strhující výkon a zaslouženě v obou zápasech zvítězil.
   
Turnaj v kumite:
  Novou kapitánkou žákovského kickboxerského týmu se po nedělním úspěchu stala Kateřina Gáspárová - na horním snímku bojuje vlevo, která obsadila v kategorii žákyně -39 kg první místo (snímek dole). V neděli 9. června 2013 proběhl v Plzni další z populárních turnajů o.s. Narama, kde se podle pravidel karate mohou utkat bojovníci jakéhokoliv bojového umění. KK Karlovy Vary tentokrát zastupovala pouze Kateřina a vedla si více než úspěšně.
 
   
Karate:
  V sobotu 18. května 2013 probíhal v Táboře turnaj tvrdého Shinkyokushinkai karate a účinkování našich bojovníků nejlépe popisuje následující zpráva trenéra Václava Jelínka:

"Sobotní závody v Táboře dopadly velmi dobře. Kryštof Gráf v kategorii minižáci se sice neumístnil, ale na svých prvních závodech podal velmi dobrý výkon. Světlana Vondráčková, z kategorie ml. žákyň, byla po konzultaci s vedením turnaje a našem svolení dána do vyšší váhové kategorie (v její kategorii se sešla jen dvě děvčata) a tam, po tuhých bojích, obsadila 2. místo. Matyáš Proxa v kategorii starších dorostenců obsadil, po velmi dobrém nasazení, také 2. místo. Další náš závodník Vojtěch Havlík, z kategorie seniorů, si zaslouží obdiv a chtěl bych vyzdvihnout jeho bojového ducha a odvahu. Po velmi tvrdých zápasech, kdy jeho dogi (kimono) bylo od krve jako od řezníka, tělo těžce natlučené, prošel až do bojů o 3.místo. Tam první zápas byl nerozhodný a až v prodloužení Vojtěch podlehl svému soupeři a obsadil, myslím, krásné 4.místo. Pavel Mikhailov - senior ve své závodnické premiéře nastoupil ve vyřazovacím kole s nositelem mistrovského stupně, který byl z něho absolutně bezradný. Zápas byl bez bodu a panel rozhodčích se rozhodoval "na praporky". V konečném verdiktu Pavel prohrál a dál nepostoupil."

  Na snímku zleva: Kouč týmu Jindra Pospíšil, Světlana Vondráčková, Matyáš Proxa, Vojta Havlík, trenér a na turnaji rozhodčí Václav Jelínek, MUDr. Pavel Mikhajlov CSc. a Kryštof Gráf.
   
Bohemia Open 2013 - kickbox:
  V sobotu 20. dubna 2013 bojoval náš, tentokrát  pětičlenný tým na velmi dobře připraveném, mezinárodním turnaji Českého svazu kickboxu - Bohemia Open 2013. Turnaj probíhal v pěkné, sportovní hale v Kadani a to ve dvou disciplínách - semi a light contact. Víceméně na zkušenou do velké hry vyrazili v našich barvách začínající závodníci Saša Sus v kategorii mužů a Matouš Vrbka v kategorii chlapců - začátečníků do 15ti let. Saša Sus se uvedl dokonale - 4 zápasy, 4 výhry - zlatá medaile. Fantastické! Matouš Vrbka (na snímku vpravo) na medaili prozatím nedosáhl, ale ostudu svým výkonem rozhodně neudělal. O další velké překvapení se zasloužila svým vynikajícím výkonem jediná dívka v repre týmu Kateřina Gáspárová, která po fyzicky velmi náročných zápasech zaslouženě získala stříbrnou medaili. V nejvýše hodnocené kategorii "Elita chlapců do 15ti let včetně" se bojovalo systémem každý s každým a byl to masakr. Když oba naši chlapci - Dominik Popelka a Ríša Stránský postupně vyřídili i výborného, elitního bojovníka svazu, nebývale vysokého Vietnamce Hung Hoang Thana, zbývala už jen zlatá a stříbrná medaile. Celkovým součtem bodů ze všech zápasů nakonec zvítězil o jediný bod Dominik Popelka a Ríša Stránský (na snímku vlevo) byl pro změnu tentokrát druhý.
   
Leon Open 2013 - kickbox:
  V sobotu 6. dubna 2013 bojovali naši kickboxeři z týmu trenéra Tomáše Pochyly a žákovského týmu trenéra Stránského na mezinárodním turnaji Leon Open 2013, který tentokrát probíhal ve sportovní hale v Chomutově. Je potěšující, že i na tomto turnaji se někteří z našich závodníků probili až na stupně vítězů a potvrdili tím dobrou pozici, kterou KK Karlovy Vary v tomto sportu má. Na fotce před zahájením eliminačních zápasů zleva: Jan Tomášek - 3.místo, Marek Řeřicha - 3.místo, Dominik Popelka - 2.místo, Pavel Končil - 3.místo, Jan Kapr,     Ríša Stránský - 1.místo a Saša Sus. Slečna dole je Kateřina Gáspárová a těžká váha vedle je Jan Koscík - 2.místo.
 
  Do finále v kategorii kick-light starších žáků -69 kg postoupili naši chlapci Dominik Popelka (modré trenýrky) a Ríša Stránský. Ve vzájemném, oboustranně technicky velmi dobře vedeném duelu tentokrát zvítězil Ríša. Oba naši bojovníci se tímto úspěchem loučí se žákovským týmem, kde odevzdali maximum a v zájmu jejich další sportovní kariéry (potřebují nové, silnější a starší sparringpartnery) přestupují do oddílu "velkých kluků".
   
K-1: 30. března 2013 proběhly v Klatovech dva kickboxerské turnaje současně, jeden podle pravidel K-1, druhý turnaj byl pak dalším kolem SAP ligy mládeže. Bojů podle pravidel K-1 se zúčastnili trenér a zároveň aktivní zápasník Petr Kraft a jeho týmový kolega David Zdešek. Petr Kraft svého soupeře ve třetím kole poslal k zemi a zaslouženě zvítězil, David Zdešek bojoval jako lev, ale nakonec neustál nečekaný tvrdý úder, který rozhodl o vítězství jeho soupeře. Do SAP ligy mládeže nastoupil junior Ngo Dinh Dung, ten ve třech zápasech jednou zvítězil a dále pak, tentokrát bez vítězného zápasu, mladší žák Jan Kapr a starší žák Dominik Popelka.
 
  Na snímku je vítězný Petr Kraft (trenýrky s nápisem) a David Zdešek, dále pak chlapci bez týmového trika Ngo Dinh Dung a Jan Vlček.
   
Karate:             
  V sobotu 9. března 2013 se zúčastnil výběr oddílu karate mimořádných zkoušek na stupně technické vyspělosti, které probíhaly v Sokolově. O dobré práci trenéra Václava Jelínka, který skupinu připravoval a kouče Jindřicha Pospíšila, který je na zkouškách vedl, svědčí výsledek - všichni byli úspěšní! Zleva: Kouč Jindřich Pospíšil, Matyáš Proxa, Denisa Matláková, Vojtěch Havlík, Dušan Jurečka a Dr. Pavel Michajlov CSc. Vpředu jsou Světlana Vondráčková a Kryštof Gráf.
   
Polokontaktní kickboxerské disciplíny: Vzhledem k tomu, že se chlapci z našeho žákovského týmu už přiblížili juniorské věkové kategorii a během své závodní kariéry se vypracovali mezi republikovou špičku, přestává mít smysl oddělovat tento oddíl od ostatních, jako oddíl určený pouze pro žáky. I když se v této skupině nepravidelně schází také ještě pár bojovníků ze žákovské kategorie do 12 let, je systém tréninků, jejich náplň a zatížení přesně v souladu s tréninky repre-týmů, tedy týmů určených k soutěžní činnosti a reprezentaci. Přestože tímto otevíráme náš původně pouze žákovský oddíl i ostatním, dovoluji si upozornit, že i s jejich výškou 180 cm a váhou 65 - 70 kg jsou to stále ještě děti! Proto tedy v tomto oddílu trénujeme pouze polokontaktní disciplíny - light contact (LC) a kick-light (KL). Zájemci o plnokontaktní kickbox mají možnost nadále trénovat u trenérů Tomáše Pochyly a Petra Krafta a nově tedy ti, kdo chtějí soutěžit i v polokontaktech mají možnost, bude-li jim to časově vyhovovat, trénovat také v úterý a ve čtvrtek od 16,00 do 17,00 v původně žákovském oddílu. Trenér Rudolf Stránský - 5. Dan karate, 4. Dan kickboxu
   
Box:  

Z důvodu dočasného studijního zaneprázdnění předal dosavadní trenér Bc. Marek Oravský vedení oddílu boxu panu Antonínu Plecitému, kterého v případě nepřítomnosti bude zastupovat jeho svěřenec a sponzor KKKV pan Pavel Buchar. Trenér Plecitý (na snímku) byl uznávaným boxerem v době, kdy Karlovy Vary patřily mezi republikovou elitu. Po zakončení boxerské kariéry se postupně vypracoval na kvalitního, oblíbeného a respektovaného trenéra. Boxeři tedy pokračují beze změny a to každé úterý od 17,00 hodin.

   
Úspěšné zkoušky:
  Dne 11. února 2013 úspěšně zvládli náročnou zkoušku na vyšší mistrovský stupeň karate 2. Dan trenér našeho týmu Václav Jelínek a kouč našich závodníků Jindřich Pospíšil. Předsedou zkušební komise byl Mistr Jan Sochatzi, nositel 6. Danu - na snímku uprostřed.
 
  Možnost zatrénovat si s nositelem tak vysokého stupně technické vyspělosti, jakým bezesporu 6. Dan je, se nepoštěstí každý den. Naši bojovníci karate, kteří přišli na trénink i o jarních prázdninách to štěstí měli. Zleva stojící jsou - Vojtěch Havlík, dále pak trojice Mistrů Jindřich Pospíšil 2. Dan, Jan Sochatzi 6. Dan, Václav Jelínek 2. Dan a Dušan Jurečka, dole zleva Matyáš Proxa, Kryštof Gráf a Dr. Pavel Michajlov CSc.
   
Každý pátek sparring: Pro zájemce o sparring (tréninkový zápas) všech stylů v rukavicích - box, kickbox, K-1 atd. rezervujeme "velkou" tělocvičnu, a to každý pátek od 15,00 do 16,30 hodin. Trénink je individuální a jako program pátečního tréninku doporučujeme rozcvičení, dále pak 5 a více dvouminutových kol na pytli a následně pak sparring. Vhodná jsou intenzivní minutová kola se střídáním "odpočinutých" partnerů. Smysl tohoto nápadu je, aby každý, kdo správně považuje sparring za nedílnou součást svého sportovního vývoje, měl každý pátek v tuto dobu k dispozici stejně založeného partnera.
   
Závodníci kickboxu: Kdo se chce v letošním roce zúčastnit soutěží a turnajů v kickboxerských disciplínách pořádaných Českým svazem full contactu ( ČSFu ) jako jsou MČR, národní poháry, Czech Open, SAP liga, některé Velké ceny atd. musí mít nový členský průkaz svazu a registrační známku na rok 2013. První týden v únoru "dovybereme" v klubu od zájemců - našich závodníků - peníze a odešleme na konto svazu. Svaz nám pak pošle nové průkazy a známky. Cena nové průkazky (mírně navýšená na úhradu režijních nákladů s registrací spojených) je u nás 200,- Kč. Známky jsou pro ročníky 2001 a mladší za 100,- Kč, ročníky 2000 až 1994 za 200,- Kč, 1993 a starší za 300,- Kč.  Například chlapci dole na fotce tedy zaplatí tento rok celkem 400,- Kč každý, v dalších letech pak už jen registrační známku.
   
Liga kickboxu:
  Velmi dobře našlápnuto směrem ke státní reprezentaci mají naši nejmladší závodníci ze Sportcentra bojových sportů v Drahovicích po nelítostných a fyzicky extrémně náročných bojích, které probíhaly v sobotu 12. ledna 2013 v Praze na prvním kole SAP ligy v kickboxerských disciplínách light contact a kick light. Přestože se na soutěžích kickboxu i v polokontaktních disciplínách podstatně přitvrdilo, naši chlapci opět nezklamali. 1. místo v kategorii mladších žáků vybojoval Jan Kapr - na snímku uprostřed, druhé místo pak Dominik Popelka v kategorii starších žáků - na snímku vpravo a stejně tak i stříbrnou příčku obsadil Ríša Stránský bojující tentokrát v kategorii juniorů.