zpět na archiv

Rok 2012

   
Týmová trika: Máte někdo nějaký dobrý nápad? Na skladě máme poslední týmové triko pro kickboxery a budeme muset tedy objednat trika nová. Tentokrát ale necháme udělat trika univerzální, která budou vhodná pro každého člena z kteréhokoliv bojových týmů KK Karlovy Vary. Máme kickboxery, karatisty, boxery, street fightery a další - muže, ženy, děti. Stejné triko je taková "klanová" záležitost. Příslušnost k týmu, jehož členové dosáhli nejvyšších úspěchů a ocenění, je otázkou prestiže, cti a zvyšuje společenskou úroveň jeho nositele. Náš KKKV má dlouholetou tradici a díky bývalým i současným bojovníkům, dost dobrý kredit v bojové branži. Na soutěžích, nebo při jakékoliv společné aktivitě je obzvláště působivé, mají-li účastníci stejný dres, v našem případě týmové triko. Je to příjemné, když jsem zaslechl, že na turnaji kdosi s respektem prohodil - "jsou tady Káčka" a o to jde, ten respekt, který je tvrdě vybojován, také nadále udržet. Víme ale, že stačí málo a chybou jednotlivce se dá všechno lehce ztratit. Trika budou opět černá, na levé straně hrudi naše logo, na pravém rukávu česká vlajka - to se zatím osvědčilo. Ale co na záda? Pekelní Andělé mají např. "Hells Angels Member". Líbí se mi jednoduché a nejvýstižnější K K K V team. Zkuste zapřemýšlet a vaše návrhy dejte do klubu. V lednu trika objednáme. Díky    R. Stránský
   
Otevřený turnaj v kumite:
  Nejmladší kickboxeři z KK Karlovy Vary, ze Sportcentra bojových sportů v Drahovicích, opět potvrdili svoji příslušnost k republikové špičce, tentokrát na velmi zajímavém a neobvyklém turnaji, který už několik let probíhá v Plzni. Sportovní organizace NARAMA, jejímž zakladatelem je úspěšný plzeňský karatista pan Pavel Bělohlavý, vymyslela a zrealizovala systém, kdy se spolu mohou utkat bojovníci z různých škol a stylů - karatisté, kickboxeři, thaiboxeři, zápasníci z Taekwondo, Kung fu a další. Bojuje se podle pravidel kontaktního karate a je to opravdu mazec :)Na "otestování" jaké to bude se přihlásili dva chlapci a dvě slečny z našeho žákovského a juniorského oddílu kickboxu a měli stoprocentní úspěch, protože se všichni čtyři probojovali a spolu se pak utkali až ve finále svých váhových kategorií. Oba finálové boje byly naprosto vyrovnané, nelítostné bitvy, kde v obou případech rozhodl jediný bod. V těžké váze chlapců tedy zvítězil Dominik Popelka a stříbrnou pozici obsadil Ríša Stránský, v kategorii žákyně do 35 kg byla nejlepší Kateřina Gáspárová a druhá pak Karolína Kubincová.
 
   
Kickbox: Na letošním mezinárodním Christmas Cupu 2012, který probíhal 1. prosince 2012 v Mostě, bojovali v našich barvách pouze tři svěřenci trenéra Luboše Hlaváče z Lokte. Petr Basl ve fullcontactu mužů, kategorie Open, obsadil 2. místo, Matěj Štěpán ve fullcontactu mužů -81kg 3. místo a junior František Svoboda v lightcontactu -71kg 3. místo.
   
Karate:
  1. prosince 2012 opět zabodovali naši karatisté, svěřenci trenéra Václava Jelínka. Na Sněžném poháru Kyokushin karate v Sokolově vybojovali Vojtěch Havlík v kategorii mužů -85 kg a Matyáš Proxa v kategorii dorostenců -55 kg stříbrné medaile a zároveň tituly Vicemistrů republiky. Světlaně Vondráčkové byl udělen titul Mistryně republiky v kategorii mladší žákyně -30 kg za celoroční úspěchy na turnajích v roce 2012. Na snímku všichni jmenovaní s koučem Jindrou Pospíšilem.
   
Kondiční kickbox:
  Dobrá parta z oddílu kondičního kickboxu, trénující v úterý a ve čtvrtek.
   
Nedělní trénink:
  Stačí se jen domluvit a funguje to i když jsou z různých oddílů našeho Sportcentra bojových sportů KK Karlovy Vary. Zleva: Saša Sus, Jan Vlček, Pavel Končil, Robert Gotz, Dana Špiříková, Martina Harzerová a Lucie Stankovská
   
 
Street fighting: Trenér Tomáš Pochyla, kdysi jeden z nejlepších bojovníků fullcontactu své váhové kategorie v bývalém Československu, nyní úspěšný trenér kickboxu, využívá své zkušenosti z juda hlavně v pátečních trénincích streetfightingu. Snímek nahoře zachycuje Andyho Wendlera, Ondru Navrátila, Michaelu Vopatovou a Terezu Zoglauerovou při rozcvičce. Snímek dole je už nácvik boje "na zemi".
 
   
MČR ve fullcontactu a Liga K-1:
  V sobotu 10. listopadu 2012 bojovali tři naši kickboxeři v Praze - Lipencích, v plnokontaktních disciplínách, na Mistrovství České Republiky ve fullcontactu a v prvním kole Ligy K-1, které probíhalo současně s republikovým šampionátem. Rozdíl mezi fullcontactem a disciplínou K-1 je ten, že ve fullcontactu jsou údery a kopy vedeny se stoprocentním úsilím od pasu nahoru, v K-1 jsou navíc povoleny nízké kopy a "kolena". Pavel Končil ve fullcontactu mužů - 86 kg vybojoval stříbro a titul vicemistra republiky, stejně tak stříbrnou medailí a titulem vicemistra se může pochlubit i Jan Koscík v nejtěžší váhové kategorii ve fullcontactu mužů +91 kg. V lize K-1 zápasil Petr Kraft a to ve váze -86 kg (obrázky dole). V utkání s Josefem Mikešem získával postupně bodový náskok, ale jak už to v našem sportu bývá, přišel správný úder na správné místo a bylo "vymalováno" :) Na horním snímku zleva kickboxer Jan Vlček, trenér a bývalý velice úspěšný bojovník fullcontactu Tomáš Pochyla, vicemistr republiky Jan Koscík, vicemistr republiky Pavel Končil, boxer Tibor Minca, trenér a bojovník K-1 Petr Kraft a kickboxer Martin Zicha.
                             
   
Box:
  V sobotu 3. listopadu 2012 proběhla v Trutnově II. liga boxu, kde se v nejtěžší váhové kategorii spolu utkali dva naši chlapci ze Sportcentra bojových sportů KK Karlovy Vary v Drahovicích. Jsou to Tibor Minca (na fotce vlevo) a Štefan Karabinoš. Jejich trenérem je Marek Oravský, který u nás od září tohoto roku vede oddíl boxu a je patrné, že dobře. Pěkný zápas skončil nerozhodně.
   
Kondiční kickbox:        Foto: Lála Jančík
  Slečny Michaela Vopatová a Tereza Zoglauerová z oddílu kondičního kickboxu ve dvou rolích. Na straně jedné urputná dravost a tvrdý trénink, na druhé pak krása, elegance a sexapeal. Prostě dokonalé.
   
Karate: Světlana Vondráčková obsadila 2. místo v kategorii mladší žákyně - 35 kg, na Lize kumite mládeže, jejíž 3. ročník se konal v sobotu 20. října 2012 v Mariánských Lázních.
   
Box:
  Marek Oravský, náš trenér boxu, jako zápasový rozhodčí v duelu mezi Anatoliem Hunanianem a Josefem Obešlem na galavečeru "Heroes Gate" v Praze, dne 12. října 2012.
 
  Instruktor "Systemy" Miroslav Kníže (vpravo) a český, v současné době nejlepší, profesionální boxer Lukáš Konečný.
   
Přípravka:
  Trenérka přípravky paní Andrea Vošmiková se svým týmem krátce po tréninku :)
   
Přípravka:          
  Celkem dobře se k tomu staví i slečna Karolína Begeni z přípravky. Ve věku necelých 2,5 let je sice v přípravce nejmladší (přípravka je pro děti od 5 do 8 let), ale s trenéry spolupracuje, trénink nijak nenarušuje, snaží se a je vidět, že je pohybově nadaná.
   
Změny po prázdninách: Skončily prázdniny a ve Sportcentru KK Karlovy Vary bylo nutné provést některé organizační změny, platné hned od prvních zářiových tréninků, tedy od pondělí 3.9.2012  Ceny: Přestože náklady brutálně narůstají počínaje nájemným a konče cenami za vodu, energie atd. vstupné u nás zůstává nadále 50,- Kč za trénink. Přípravka dětí: Slečna Petra Jelínková zahajuje studium na vysoké škole v Praze a paní Romana Pochylová, z důvodu těhotenství, ukončila prozatím trenérskou činnost také. Přípravky se tedy ujmou paní Andrea Vošmiková - bude trénovat každé pondělí (za slečnu Jelínkovou) a karatista Vojta Havlík - převezme středy (za paní Pochylovou). Systema: Začátek tréninku se posouvá na 17,00 (místo původních 16,30), tedy zkracuje se na hodinový trénink s možností pro zájemce dále pokračovat v "meziboxerně". Systemu povedou instruktoři Michal Sodomka a Miroslav Kníže. Box: Trenér Marek Oravský zahajuje činnost nového oddílu boxu, prozatím každé úterý od 17,00 hodin.
   
Přípravka dětí:   
  Jedním z nových trenérů - cvičitelů našich nejmladších bojovníků z přípravky se od září 2012 stává karatista Vojtěch Havlík, který převzal "středeční" tréninky za dosavadní trenérku, paní Romanu Pochylovou. Petru Jelínkovou nahradila paní Andrea Vošmiková, která povede tréninky "pondělní".
   
Karate:
  O prázdninách proběhlo v Žírovicích u Františkových Lázní mezinárodní soustředění české organizace Shinkyokushinkai karate (AKO) za účasti stovky bojovníků z Polska, Slovenska, Ruska, Česka a Karate klubu Karlovy Vary. Součástí týdenního programu byly i závěrečné zkoušky na vyšší stupně technické vyspělosti, ve kterých všichni karatisté z KK Karlovy Vary uspěli :) Zleva Dušan Jurečka jr., Barbora Chalupová, Matyáš Proxa, Dušan Jurečka starší, trenér Václav Jelínek a Vojta Havlík.
   
Kickbox: Na tradičním, mezinárodním turnaji Leon Open 2012, který probíhal v sobotu 16. června 2012 v Chomutově, obsadil Alexandr Sus 2. místo v lightkontaktu mužů - 84 kg a ve stejné disciplíně zabodoval i Marek Řeřicha se 3. místem ve váze - 69 kg. Oba medailisté jsou svěřenci trenéra Tomáše Pochyly.
   
MČR - lowkick Lovosice:   Mistr republiky Ngo Dinh Dung
  V sobotu 9. června 2012 sledovali diváci v Lovosicích, ve sportovní hale "Chemik", už od ranních hodin 370 tvrdých zápasů o tituly Mistrů republiky Českého svazu fullcontactu v kategoriích lowkick, kick-light a lightkontakt. KK Karlovy Vary tentokrát reprezentovali nejmladší bojovníci a přestože všichni postoupili do vyšších, tedy i náročnějších kategorií, opět nezklamali. Titul Mistra republiky vybojoval v neskutečně emotivních  bojích a až do poslední vteřiny s plným nasazením bojující junior Ngo Dinh Dung, svěřenec trenérů Michala Sodomky a nově trenéra a zápasníka Petra Krafta, kdy zejména ve finálovém zápase s domácím favoritem Tomášem Novotným svým výkonem získal i úctu a sympatie "nepřátel :)". Stejně "nadoraz" se rval i třináctiletý Ríša Stránský, poprvé v silně obsazené kategorii starších žáků do 15ti let a hned v polotěžké váze. K bronzové medaili musel vybojovat dva zápasy. Poněkud snazší cestu k bronzovým medailím měli i naši poslední dva kickboxeři Martin Mezzei a Dominik Popelka, nicméně oba bojovali naplno a výsledek 4 bojovníci - 4 medaile, z toho 1 titul, je velmi potěšující.
   
K-1:
  Dne 19. května 2012 proběhl v Brně již 16. ročník turnaje ARENA TEAM X CUP a to za účasti 70 bojovníků z českých kickboxerských a thaiboxerských klubů. Bojovalo se podle tvrdých pravidel K-1 v celkem 72 zápasech. Naším historicky prvním fighterem v této disciplíně je Petr Kraft, trenér týmu K1 a závodník v jedné osobě, který na tomto turnaji měl svou úspěšnou premiéru, když ve váze do 86 kg obsadil bronzovou pozici. Na snímku je Petr Kraft (vlevo) se svým asistentem Martinem Zichou, bezprostředně po vítězném boji.
   
Karate:
  Ve stejný den, 19. května 2012, zápasili naši nejmladší karatisté v Praze na 2. kole Ligy mládeže v kumite v Shinkyokushin karate a opět potvrdili své kvality. Světlana Vondráčková vybojovala 1. místo v kategorii mladší žákyně do 30 kg a Matyáš Proxa 1. místo v kategorii mladších dorostenců do 50 kg. Svůj první start na tatami "přežil" také Adam Gabibulaev i když prozatím bez medaile. Stejně jako na snímku z předchozího turnaje stojí za jejich úspěchem i tentokrát perfektní, cílevědomá trenérská činnost Václava Jelínka (vpravo) a skvělá práce kouče Jindřicha Pospíšila (vlevo). Uprostřed stojí náš bojovník z kategorie dospělých Vojta Havlík, zde jako asistent.
   
Karate:
  V sobotu 21. dubna 2012 probíhala v Sokolově Liga mládeže a dorostu v Shinkyokushinkai karate, kde nás velmi dobře reprezentovali dva skvělí bojovníci, svěřenci trenéra Václava Jelínka, Světlana Vondráčková a Matyáš Proxa. Trenér Jelínek působil na soutěži jako rozhodčí, proto se úlohy kouče se ctí zhostil týmový kolega Jindřich Pospíšil a že svoji roli zvládl na jedničku svědčí výsledky obou závodníků. Světlana ve své žákovské kategorii, navíc ve své závodní premiéře, vybojovala s přehledem první místo! Matyáš Proxa také nezklamal a ve starších žácích, ve váze +50 kg obsadil krásné druhé místo.
   
Přípravka:
  Na aktuálním snímku nejmladších bojovníků Karate klubu Karlovy Vary z týmu trenérky Romany Pochylové jsou: Andy Wendler, Ondra Navrátil, Michal Bozděch, Jaroslav Vacovský, Tomáš Ptaček, Martin Coubal, Sebastian Holuška, Robert Uxa a slečna Karolína Begeni.                       Foto: Iveta Holušková
   
Kickbox:
  Pozvání na mezinárodní seminář "The winner takes it all" pořádaný SK Leon ve spolupráci s Kung-fu Centrem Most a vedený italskou špičkou - členy týmu "BEST FIGHTER ITALY" využili z KK Karlovy Vary pouze dva, a to v současné době nejúspěšnější bojovníci Ríša Stránský a Honza Kapr. Seminář měl dynamické tempo, vysokou sportovní a kvalitativní úroveň a zřetelně obohatil bojové zkušenosti všech zúčastněných. Právě snaha našich dvou jmenovaných bojovníků zdokonalovat se a získávat cenné zkušenosti ve svém oboru je ve finále staví do republikové elity. Na snímku zleva je Ríša Stránský, Manuel Nordio, šéftrenér pořadatelských organizací pan Petr Václavík, Simone Concu, Honza Kapr a slečna Klárka Nedvědová z Fighter's Gymu Teplice.
   
Box:
  Boxer Robert Götz, svěřenec trenéra Ladislava Ivančáka, zvítězil 2:1 na body v duelu s Linkem z klubu BFC Liberec. Boxovalo se 14. dubna 2012 v Povrlech u Ústí nad Labem.
   
Karate: O dobré kvalitě trenérské práce Václava Jelínka - trenéra oddílu kyokushin karate a stejně tak o dobré značce, kterou bezpochyby Karate klub Karlovy Vary má, svědčí i stoprocentní úspěch našich karatistů na sobotních zkouškách na stupně technické vyspělosti. O další stupeň blíže k mistrovskému pásu jsou: Světlana Vondráčková, Adam Gabibulaev, Denisa Matláková, Petr Klepáček, Matyáš Proxa, Bára Chalupová a Roman Rada.
   
Box:         
  Na základě předvedených výkonů na Národním poháru v Praze byli naši dva, v současné době nejúspěšnější kickboxeři z kategorie žáků - Ríša Stránský a Jan Kapr, pozváni na modelový trénink s kubánskou státní reprezentací boxu, která má u nás soustředění před nadcházející, tradiční Velkou cenou Ústí nad Labem. Trénink probíhal v centrále ústeckého boxu v hale Stříbrníky a bylo se co učit, protože z Kuby přiletěl skutečný výběr z výběru. Boxer vpravo nahoře uprostřed je E. Correa B., který reprezentuje Kubu ve váze -75 kg a vpravo dole je spolu s našimi chlapci šéftrenér reprezentace Kuby pan Rolando Acebal Monte.
      
   
Systema:
  Dne 17. března 2012 proběhl pod hlavičkou KKKV další seminář ruského bojového umění Systema na téma - práce s dechem v konfliktu a v boji, pod vedením hlavního instruktora pro ČR Davida Sýkory. Snímek je ze semináře v Praze o týden dříve, který vedl sám Sergej Vladimirovič Borščev - jeden z hlavních představitelů ruské školy a instruktor speciálních jednotek. Na snímku zleva jsou: Petr Kraft, Michal Sodomka, Sergej Borščev, Miroslav Kníže, David Sýkora a Marek Oravský.
   
Změna trenéra: 8. března 2012 předal trenér Michal Sodomka, z důvodu plného pracovního vytížení, vedení oddílu svému zástupci Petru Kraftovi, který se tímto stává hlavním trenérem týmu zaměřeného na soutěžní disciplíny K1, kickbox - lowkick, kick - light a Muay Thai. Tréninky tohoto oddílu jsou každé úterý a čtvrtek od 19,00 do 20,30 hodin.
   
Kickbox:
  Aktuální oddíl kickboxu trenéra Tomáše Pochyly - tréninky v pondělí a ve středu od 18,30 a v pátek street fighting od 18,00 hodin.                  Na fotce zleva: Marek Fiala, Michal Vais, Marek Diviš, Pavel Končil, v plné zbroji uprostřed je trenér Tomáš Pochyla, Robert Mach, Lukáš Kosíř, Marek Řeřicha a Jan Tomášek. Nahoře zleva: Jan Koscík, Milan Gubala, Tomáš Žižka a Petr Hranička.
   
Kickbox:
  3. března 2012 proběhl v Praze turnaj kategorie "A" - Národní pohár Českého svazu full contactu, který je jedním z rozhodujících pro sestavení státní reprezentace a proto je také obsazován těmi nejlepšími bojovníky v každé disciplíně. Naše Sportcentrum bojových sportů KK Karlovy Vary tentokrát reprezentovali pouze dva chlapci z týmu trenéra Stránského a opět se zadařilo. Ve střední váze bojoval jako lev Jan Kapr a dostal se až do finále, kde ve vyrovnaném zápase nakonec prohrál těsně na body se současným šampionem této váhové kategorie Fandou Potužákem z Chrudimi a obsadil tak stříbrnou příčku. Velkou převahu nad svými soupeři v těžké váze měl i tentokrát Ríša Stránský a zaslouženě se tak postavil na nejvyšší zlatý stupeň.
 
  Jan Kapr a Ríša Stránský se státním trenérem a mistrem světa Martinem Zavoralem.
 
  Jeden z vítězných zápasů Honzy Kapra (vlevo) na cestě do finále Národního poháru.
   
Karate:
  V sobotu 25. února 2012 přijali naši karatisté Jindřich Pospíšil, Matyáš Proxa a Vojta Havlík pozvání německých kolegů a v rámci upevnění přátelských vztahů si v jejich oddílu Shinkyokushinkai karate v Bad Kötztingu společně zatrénovali.
   
Winter Camp:
  Už osmého German Winter Campu, který proběhl 10. - 12. února 2012 v Lambachu, v Bavorsku, se zúčastnili další dva naši tvrďáci - bojovníci z oddílu Shinkyokushinkai karate - Jindřich Pospíšil (vzadu vpravo) a Roman Rada (vpředu). Že to byla náročná akce a opravdu pro silné nátury dokazuje i druhý snímek z ranní rozcvičky.
 
   
Karate:
  Mrazivý páteční podvečer 3. února 2012, kdy venku trénují pouze ti největší tvrďáci. Vlevo je Vojta Havlík, vpravo trenér Václav Jelínek a uprostřed náhodný turista v našich lesích, zřejmě Korejec, nebo Japonec, v každém případě je pán zjevně z branže.