zpět na archiv

Rok 2011

   
Kickbox:
  Podle slov ředitele turnaje bojovalo na včerejším tradičním Vánočním turnaji - Christmas Cup 2011 s mezinárodní účastí, v nově zrekonstruované sportovní hale v Mostu, 305 kickboxerů všech kategorií a disciplín, které tento mužný sport nabízí. Turnaj měl, jako vždy, velmi dobrou úroveň a mezi sportovci z Itálie, Chorvatska, Ruska, Maďarska, Finska, Slovenska, Německa a dalších zemí se rozhodně karlovarští bojovníci ze Sportcentra bojových sportů v Drahovicích neztratili. Největší kus "práce" musel na cestě ke zlaté medaili odevzdat Ríša Stránský v těžké váze mladších žáků, kdy ve třech, po sobě jdoucích bitvách, zvítězil pokaždé nejvyšším hodnocením 3:0 na body. Druhou zlatou pro naše barvy vybojoval zkušený Pavel Končil ve full kontaktu mužů do 86 kg, kdy ve finálovém zápase po necelých 15 vteřinách svého soupeře poslal k zemi. Stříbrné medaile přivezli Martin Britta z full kontaktu mužů do 86 kg a stejně tak i z disciplíny K-1 (v boji se používají, mimo jiné techniky, i kopy kolenem). Třetí stříbrnou vybojoval ve full kontaktu mužů do 75 kg František Basl z Lokte, bojující za náš tým, svěřenec trenéra Luboše Hlaváče. Další jeho svěřenec v našich barvách, junior Matěj Štěpán, obsadil bronzovou příčku v light kontaktu do 74 kg a stejně tak si skvěle vedl i náš nadějný Robert Mach v lightu mužů do 74 kg. Bronzovou medaili vybojoval ve full kontaktu mužů Pavel Loveček ve váze do 63,5 kg a poslední, kdo se postavil na stupně vítězů a po velmi dobrém výkonu převzal bronzovou medaili, byl mladší žák Jan Kapr za kategorii do 37 kg.
Na fotkách jsou v ringu zleva: Bronzový Robert Mach, zlatý Pavel Končil, trenér Tomáš Pochyla, zlatý Ríša Stránský, bronzový Pavel Loveček a před trenérem stojí bronzový Jan Kapr. Dole pak Ríša Stránský na pozici vítěze.
 
   
Přípravka:
  Tým trenérek Romany Pochylové (trénuje každou středu) a Petry Jelínkové (trénuje každé pondělí) - přípravka dětí 5 - 8 let. Zleva Pavel Pišna, Sebastián Holuška, Pavlína Stašová, Denis Götz a trenérka Petra Jelínková, Sára Koláčková, Ondra Navrátil a Andy Wendler.
   
Systema:
  V sobotu 5. listopadu 2011 proběhl v Karlových Varech, pod hlavičkou Karate klubu Karlovy Vary, v pořadí již druhý úspěšný seminář, za účasti hlavního instruktora Systemy pro ČR Davida Sýkory a zvláštního hosta z Běloruska Denise, který je expertem pro boj na zemi. Další seminář Systemy plánujeme na březen 2012.
   
NÁBOR do žákovského týmu kickboxu: Rádi bychom doplnili stávající závodní tým žáků - kickboxerů o chlapce, nebo i dívky ve věku od 12 do 14 let. Tréninky jsou v úterý a ve čtvrtek od 16,00 do 17,00 hodin. Zájemci s duchem bojovníka, přijďte se podívat. Pro mladší bojovníky připravujeme, pravděpodobně v lednu, nebo v únoru, otevření nového oddílu kickboxu mladších žáků  od 7 let výše. Tuto informaci ještě začátkem roku zaktualizujeme. Starší 14 let mohou začít ihned u trenérů Tomáše Pochyly - kickbox, nebo u Michala Sodomky - thaibox.
   
Kickbox: V sobotu 8. října 2011 se konal v Praze turnaj v kickboxu, v disciplíně light kontakt - KOSA CUP 2011, který Český svaz kickboxu pojal jako otevřené mistrovství republiky. Bojovníci z našeho Sportcentra bojových sportů v Drahovicích nezklamali ani tentokrát a téměř všichni přivezli cenné medaile. Nejúspěšnější bojovník našeho týmu byl Pavel Končil, svěřenec trenéra Tomáše Pochyly, kerý po třech vítězných zápasech v kategorii mužů do 80 kg dosáhl až na zlato. Druhá místa a stříbrné příčky obsadili chlapci a slečna z našeho žákovského týmu. Pavla Mezzeiová ve starších žákyních +55 kg, Jan Kapr v mladších žácích -35 kg a Martin Mezzei ve stejné kategorii -45 kg. Poslední, "bronzový" pohár pro karlovarský tým vybojoval mladší žák Dominik Popelka ve váze +45 kg.
    "Zlatý" Pavel Končil se svým trenérem Tomášem Pochylou.
   
Karate: V sobotu 8. října 2011 se také bojovalo v Sokolově, kde na tatami probíhala LIGA KUMITE ŽÁKŮ KYOKUSHIN KARATE. Karate klub Karlovy Vary tam úspěšně zastupoval Matyáš Proxa, svěřenec trenéra Václava Jelínka, s koučem Jindrou Pospíšilem. Ve váze do 50 kg vybojoval Matyáš velmi dobré 2. místo.
    Matyáš Proxa v útoku.
   
Info pro thaiboxery: Vzhledem k zájmu cvičenců a přesídlení oddílu trenéra Milana Hurbana do jiné tělocvičny, dochází ke změnám ve skladbě tréninků ve stávajícím oddílu trenéra Michala Sodomky (út., čt. od 19,00 - 20,30 hodin). V poslední době, pro zatraktivnění tréninků zařazoval trenér Sodomka do cvičení i praktické využití různých technik bojových sportů. Po poradě trenérů bude tento oddíl cvičit hlavně sportovní formu thaiboxu s tím, že prvky do ulice, sebeobranu ap. mají zájemci možnost cvičit ve specializovaném oddílu "Systemy" každý čtvrtek od 17,00 - 18,00 hodin, nebo street fighting v pátek, s trenérem Tomášem Pochylou, od 18,00 do 19,30 hodin.
   
Systema team:
   
Instruktoři Systemy:                                                    
   Instruktor Miroslav Kníže                           Instruktor Marek Oravský                           Instruktor Pavel Sandtner
  Instruktor Miroslav Kníže je nositelem mistrovského stupně 3. Dan Goju Ryu karate, instruktor Marek Oravský je mistrem světa ve full contactu, instruktor Pavel Sandtner je trenérem střelby, výcviku se střelnými zbraněmi a manipulací se zbraní.
   
Systema:   Ve čtvrtek 8. září 2011 v 17,00 hodin začíná první trénink nově vzniklé skupiny ruského bojového umění "Systema", který povedou instruktoři Marek Oravský, Miroslav Kníže a Pavel Sandtner. Pavel je trenérem střelby, u nás bude mít na starosti výcvik se střelnými zbraněmi, manipulaci, použití jako úderového prostředku atd. Cvičí se ve věcech, ve kterých se pohybujete venku, ne tedy v teplácích, trenýrkách ap. Budete-li cvičit v botách, pak tedy sálové boty se světlou podrážkou. V žádném případě ne v botách, ve kterých chodíte venku!!!, protože ostatní cvičenci, včetně dětí, u nás trénují naboso. Vstupné je stejné, jako na každý jiný trénink - 50,- Kč. Těšíme se na vaši účast.  Kontakt: m.oravsky@seznam.cz
   
Dámy v rukavicích:
  Jednou ze skupin, která tvrdě trénuje i přes prázdniny, je oddíl fitkickboxu trenérky Blanky Stránské. Zleva je Iveta Krejčí, Alena, Gábina Stehnová, Ing. Marina Gladkikh, MUDr. Jana Jílková, Mgr. Lyubov Lichahina, trenérka Blanka Stránská a Barbora Strycharská.
   
Seminář "Systemy" Ve dnech 23. a 24. července 2011 proběhl v našem Sportcentru 1. seminář ruského bojového umění "Systema", pod vedením hlavního instruktora pro ČR pana Davida Sýkory - na snímku účastníků semináře je uprostřed skupiny v béžovém triku. Seminář perfektně zorganizovali pánové Marek Oravský a Miroslav Kníže. Na základě veskrze kladné odezvy a zájmu o tento bojový systém jsme se rozhodli začlenit i toto bojové umění mezi aktivity našeho Sportcentra. Po přípravných jednáních a hlavně schválení nové pobočky v Karlových Varech budou tréninky "Systemy" probíhat každý čtvrtek od 17,00 do 18,00 hodin pod vedením instruktorů pro Karlovy Vary, kterými jsou výše uvedení organizároři semináře.
 
   
Kickbox: V sobotu 18. června 2011 probíhalo v Lovosicích Mistrovství České republiky v kickboxu, v disciplínách light a kickbox lowkick, kterého se samozřejmě zúčastnili i naši vybraní závodníci ze Sportcentra bojových sportů Karate klubu Karlovy Vary v Drahovicích. Karlovarští bojovníci si zaslouží pochvalu a uznání, protože každý z nich vybojoval cennou medaili a důležité body. Je to ale jako na houpačce - jednou jsi dole, jednou nahoře. Stejně jako v hokeji i v kickboxu, zejména v žákovských kategoriích, se utvořily skupiny těch nejlepších, jejichž náskok před ostatními je tak výrazný, že noví bojovníci většinou nemají šanci do medailových pozic příliš zasahovat. V těchto "elitních" skupinách si potom závodníci "prohazují" medaile turnaj od turnaje. Je potěšující, že karlovarští kickboxeři do těchto skupin patří, nicméně tentokrát u nás převažoval bronz, oproti Národnímu poháru v Praze, se stejným obsazením, před měsícem, kdy u karlovarských převládalo zlato a stříbro.
Naším nejúspěšnějším bojovníkem a čerstvým mistrem republiky ve váze do 63 kg se stal Kamo Michajelian. Pavel Končil, další náš elitní bojovník z týmu trenéra Tomáše Pochyly skončil ve váze do 84 kg třetí. Kamo Michajelian vybojoval dva tituly vicemistra ČR v disciplíně semicontact také před týdnem v Praze a to v kategorii juniorů nad 75 kg a v semicontactu juniorů do 65 kg. Je to prostě šikovný kluk! :)
Ze žákovského týmu postoupil až do finále nový kapitán žáků a nový vicemistr republiky Martin Mezzei, ostatní chlapci pak vybojovali bronz - Ríša Stránský a Dominik Popelka v těžké váze, Petr Těšínský do 42 kg a stejně dobrou práci odvedl i Jan Kapr ve váze do 37 kg.
 
  Vlevo je úspěšný trenér Tomáš Pochyla, uprostřed čerstvý, dvojnásobný mistr republiky Kamo Michajelian, vpravo pak, pro tentokrát bronzový, Pavel Končil.
 
  Jan Kapr vítězí a postupuje do semifinále mistrovství České republiky ve váze do 37 kg.
   
Kickbox:
  Za mimořádně úspěšné lze považovat vystoupení našich mladých kickboxerů na velmi dobře obsazeném Národním poháru Českého svazu full kontaktu v kickboxerských disciplínách light a semikontakt - Prague Open 2011, který proběhl o právě uplynulé sobotě 14. května 2011 v Praze. Za absolutní jedničky jsou tentokrát považováni Ríša Stránský a Kamo Michajelian. Stránský postupně vystoupal na nejvyšší příčku ke zlatému poháru v těžké váze mladších žáků po třech velmi náročných vítězných zápasech, kdy ve finále musel ještě porazit výborného Rusa Vadima Tkačenka. Stejně těžké to měl i starší žák Kamo Michajelian ve váze do 63 kg. Po vyčerpávajících bojích ho ve finálovém duelu čekal favorizovaný slovenský reprezentant, který ještě po prvním kole vedl poměrně vysoko na body. Michajelian dokázal reagovat na nepříznivou situaci, zvolil tu nejlepší taktiku a Slováka nakonec vyřídil. Ke svému úspěchu nakonec přidal ještě bronzovou medaili v semikontaktu. Dobře zápasil v těžké váze i dosavadní kapitán žákovského týmu Dominik Popelka. Probojoval se až na bronzovou příčku, ale tam ho zarazil právě Vadim Tkačenko. Šťastný los měl tentokrát Martin Mezzei v polotěžké váze, kdy nastoupil rovnou do finálového boje s Viktorem Beranem z Chrudimi. Na svého soupeře sice nestačil, ale "tabulkově" byl druhý a přispěl tak k výraznému bodovému zisku týmu KK Karlovy Vary.
Na přiloženém snímku je vítěz těžké váhy mladších žáků Ríša Stránský, vlevo na stříbrné příčce Vadim Tkačenko a na bronzové pozici pak další karlovarák Dominik Popelka.
 
  Na ilustrační fotce na nejvyšším stupni jsou oba vítězové svých kategorií Kamo Michajelian a Ricci Stránský, vlevo stříbrný Martin Mezzei a nad trojku se postavil Honza Kapr, který patří ke špičce našeho žákovského týmu, ale tentokrát medaile někudy vyklouzla:).
   
Noví trenéři:                 
  Slečna Petra J e l í n k o v á přebírá přípravku dětí po trenérce Lucii Štěpničkové, která končí z důvodu nadcházejícího studia na vysoké škole v Českých Budějovicích.
   
                                                                                              
  Petr  K r a f t jeden z nejlepších bojovníků týmu, nyní zastupující trenér odd. thaiboxu a 1. asistent trenéra Michala Sodomky.
   
Profil boxera:
  Robert  G ö t z , v současné době náš jediný aktivní boxer, úspěšně reprezentující KK Karlovy Vary. Věk 24 let, váha 60 kg, trenér Ladislav Ivančák. Posledním úspěchem Roberta byl vítězný zápas s Mherem z BC Žižkov na 12. kole soutěže SOB, které pořádal BC NOVO v Libčici nad Vltavou dne 23. dubna 2011.
   
Kickbox:
  Naši bojovníci, kteří nás reprezentovali na mezinárodním turnaji kickboxu v Chomutově - Leon Open 2011 dne 23. dubna 2011. Váhové kategorie a disciplíny, ve kterých startovali, jsou níže v přihlášce. Přestože ani v jednom případě na zlato nedosáhli, počet vybojovaných medailí řadí náš tým mezi nejúspěšnější. Přední řada je z žákovského oddílu trenéra Stránského. Zleva: Petr Těšínský - 3. místo, Jan Kapr, Bobo Neduchal, Pavla Mezzeiová - 3. místo, Ríša Stránský - 3. místo, Robert Plevka, Dominik Popelka - 2. místo a Martin Mezzei. Muži vzadu zleva: František Basl (trenér Luboš Hlaváč) - 3. místo, Kamo Michajelian - 2. místo v semikontaktu a 3. místo v light kontaktu, trenér dalších dvou bojovníků Tomáš Pochyla, Pavel Končil - 3. místo a Robert Mach, dále pak svěřenci trenéra Hlaváče Karel Taraba - 2. místo a Matěj Štěpán - 2. místo.
   
 
  Vítězná ringová premiéra Roberta Peciny - 3. místo (vlevo), svěřence trenéra Milana Hurbana, v nejtvrdší disciplině turnaje "K1". Uprostřed je náš bývalý závodník - vynikající karatista, kickboxer a nakonec i profesionální boxer, nyní ringový rozhodčí Michal Ďurovič.
   
Capoeira: Našemu brazilskému trenérovi bohužel končí vízum, proto musí zařídit spoustu věcí u nás i v Brazílii k jeho obnovení. Nicméně trénink Capoeiry bude nadále pokračovat každý pátek od 15,00 hodin a platí se pouze obvyklé vstupné 50,- Kč. Naši nejmladší kickboxeři ze soutěžního týmu to pojali jako vhodný doplněk, rozvíjející jejich pohybové dovednosti a udělali dobře. Můžeme doporučit i ostatním bojovníkům.
   
Karate:
  Vlevo je Matyáš Proxa, svěřenec trenéra Václava Jelínka a svého otce - kouče našeho týmu Jindry Pospíšila v nekompromisním boji na "Lize žáků" v Sokolově.
   
Karate:
  V neděli 26. února 2011 se v Sokolově konaly mimořádné zkoušky na stupně technické vyspělosti Shinkyokushinkai karate. Z našeho týmu byli ke zkouškám vybráni Kamo Michajelian a Matyáš Proxa a oba naši bojovníci byli úspěšní. Na snímku zleva je coach Jindra Pospíšil, Kamo Michajelian, Matyáš Proxa a trenér Václav Jelínek.
   
Capoeira:
  Účastníci prvních tréninků capoeiry v našem Sportcentru. Uprostřed je trenér Graduado Laborio z Brazílie.
   
První dojem z pátečního tréninku Capoeiry: Ano, byl to zajímavý a docela fyzicky náročný trénink! Podle našeho laického názoru je nutná dobrá koordinace pohybu, samozřejmě fyzická připravenost a neměl by pro zájemce být problém udělat např. kotrmelec, nebo hvězdu a to bez ztráty orientace. Jazyková bariéra mezi trenérem a cvičícími tady nehrála téměř žádnou roli.
   
Chcete zkusit trenink Capoeiry? Capoeira Abada - začínáme tento pátek (18.2.) a stejně tak i další pátky vždy od 15,00 - 16,30 hodin u nás ve Sportcentru. Tréninky povede trenér Graduado Laborio z Brazilie, cvičí se naboso  a v pohodlném oblečení. 1.trénink je zdarma. Přijďte se třeba jen podívat. Budeme se těšit.
   
Soustředění v Alpách 22.-29.1. Val di Fiemme:
  Každým rokem pořádáme pro členy repre týmu KK Karlovy Vary dvě týdenní soustředění - aktivní ozdravné pobyty. První je v Alpách s lyžováním a snowboardingem, druhé pak v Itálii u moře. Na snímku je kickboxer a snowboarďák Ricci Stránský z kategorie mladších žáků.
   
Street fighting:
  Bojovníci z oddílu street fightingu. Zleva: Jan Vlček, trenér juda pan Karel Pochyla, Marek Hytha, Marek Diviš, Pavel Končil, trenér týmu Tomáš Pochyla, Dan Košťál, Daniel Tkačenko a Jan Volf.
   
Karate:
  Dva nejdůležitější muži karate týmu KK Karlovy Vary - trenér Václav Jelínek (v černém) a coach Jindřich Pospíšil.