zpět na archiv

Rok 2010

 

 

  Přejeme Vám všem krásné a pohodové vánoční svátky, hodně štěstí v Novém roce a budeme se těšit opět v pondělí 3. ledna 2011, kdy začínají první tréninky - vše podle stejného rozvrhu, cen a pravidel.
   
Karate: V sobotu 11. prosince 2010 probíhal v Sokolově poslední turnaj tohoto roku - Mistrovství ČR v Shinkyokushinkai karate, kde nás zastupovali bojovníci Matyáš Proxa a Vojta Havlík, coach Jindra Pospíšil a trenér týmu - na turnaji rozhodčí - pan Václav Jelínek. Vystoupení "našich" nejlépe vystihují slova trenéra:
"MČR v sobotu v Sokolově bylo super, boje doslova až na krev. Z našich borců Matyáš Proxa nepostoupil díky trestu, který dostal za tvrdý úder soupeřovi na bradu. Naopak zase Vojta Havlík hned v prvním zápase inkasoval bombu na ohryzek, potřeboval lékaře, ale po ošetření pokračoval v boji a asi ho to nakoplo, protože se dostal až do bojů o třetí místo (ve skupině jich bylo 8). Bohužel zápas o bronz vyhrál soupeř a to jen diky tomu, že Vojtovi se podařil 3x za sebou zakázaný kontakt pěstí na hlavu soupeře, což hl.rozhodčího rozohnilo tak, že bylo po třetím místě. 100 % se nemáme za co stydět!"
      
  Na snímku vlevo je náš nadějný bojovník Vojta Havlík se svým trenérem Václavem Jelínkem. Vpravo přebírá trenér našeho týmu karate pan Václav Jelínek z rukou prezidenta AKO Mgr. Jiřího Žofčina zasloužené ocenění za vynikající práci a rozvoj karate.
   
Kickbox: Spolu s propozicemi jsme dostali následující pozvánku: "Dobrý den, dovolujeme si Vás pozvat na mezinárodní turnaj v kickboxu, který se bude konat dne 4. prosince ve *Sportovní hale Chomutov*. Očekáváme účast okolo 400 závodníků z celé České republiky a dalších 10 zemí světa (Maďarsko, Itálie, Anglie, Německo, Polsko, Slovensko, Chorvatsko, Egypt, Kenya, Rusko a další...)."
Na tomto kvalitativně velmi dobře obsazeném turnaji bojovali tradičně i karlovarští kickboxeři ze Sportcentra bojových sportů KK Karlovy Vary v Drahovicích a výsledky byly více než potěšující. Dominik Popelka v kategorii mladších žáků nad 47 kg a Ríša Stránský ve stejné kategorii do 47 kg vybojovali 2. místa, dále pak muži, svěřenci trenéra Tomáše Pochyly - Pavel Končil ve váze -84 kg a Pavel Loveček ve váze -65 kg obsadili bronzové příčky, stejně tak vybojoval 3. místo i František Basl, svěřenec trenéra Luboše Hlaváče, ve full kontaktu mužů.
 
  Předzávodní atmosféra v chomutovské sportovní hale.
 
  Naše žákovská reprezentace s doprovodem: Bojovníci - Dominik Popelka, Ríša Stránský, Honza Kapr, Robert Plevka, Bobo Neduchal a Honza Přibáň a pánové Tomáš Popelka, Ing. Radek Kapr, Robert Plevka, Jan Štěpnička a Luboš Přibáň.
           
  Dominik Popelka na stupních vítězů.
   
Karate:          
  30. října 2010 bojovali naši karatisté v Mariánských Lázních na Lize kumite žáků karate Kyokushin, kde Bobo Neduchal (uprostřed) získal 1. místo v kategorii mladších žáků nad 35 kg. Na snímku zleva: Kouč Jindra Pospíšil, bojovník Matyáš Proxa, Bohumil Neduchal starší a Bobo Neduchal junior, bojovník Kamo Michajelian, který na zápasišti odvedl velmi dobrou práci a trenér Václav Jelínek - na turnaji ve funkci rozhodčího.
   
Kickbox: Tento pátek 24. září 2010 odjíždí kickboxer Pavel Končil a jeho trenér Tomáš Pochyla do Olomouce, aby změřili své síly na velkém mezinárodním turnaji evropského formátu v kickboxu, tradičním Czech Open 2010. Poprvé bude tento významný turnaj mimo Prahu a vzhledem k poměrně nešťastně zvolenému datu pořádání bude náš KK Karlovy Vary tentokrát reprezentovat pouze Pavel Končil. Spolu s ním obvykle startují ve svých kategoriích i naši vybraní žáci, ti ale nejsou na tak náročný turnaj hned po prázdninách připraveni, protože přes prázdniny u nás děti netrénují. Žáci tedy příště! A jak to dopadlo:
Czech Open 2010: Zatím co Ríša Stránský cvičil v Římě u Kolosea válečné umění gladiátorů :), bojoval Pavel Končil, tentokrát náš jediný zástupce, za účasti reprezentantů z Maďarska, Slovinska, Slovenska. Rakouska, Německa a Iránu na prestižním "Czech Open 2010" v Olomouci. Jeho postup až do finále nejlépe vystihují slova jeho trenéra Tomáše Pochyly -
"Pavel bouchal tři zápasy do finále, kde potom prohrál těsně na body 2 :1 s Markem Procházkou (Zaoral gym). Vzhledem k premiéře v nové váhové kategorii do -84 kg je to skvělý výsledek". 
 
  Jeden z vítězných zápasů Pavla Končila.
 
  Pavel Končil se svým trenérem Tomášem Pochylou.
Řím - Colosseo:
  Ricci Stránský na výcviku válečného umění gladiátorů v Římě u Kolosea :).
   
1.září začínáme! Opět je tu září a znovu se naplno rozjíždí tréninkový systém všech oddílů KK Karlovy Vary, včetně tréninku dětí.  Jelikož se do přípravky hlásí stále mladší a mladší děti - původně byla přípravka určena pro děti od 5 do 8 let s návazností přestupu do různých oddílů - považujeme za nutné upozornit rodiče těchto dětí, že do oddílu karate a kickboxu mladší děti než 8 let zařazovat nebudeme. Tréninky dětí jsou specifické a v zájmu udržení jejich pozornosti i výrazně odlišné, než tréninky starších bojovníků a závodníků. Obsahují hravé prvky, děti mají čas na odpočinek atd., což v tréninku starších žáků a dospělých není. Dítě se pak nudí, ztrácí zájem, je unavené a logicky potom vyrušuje a tak nějak překáží. Jako každý rok, předpokládáme i tentokrát nabitou tělocvičnu, což se po několika týdnech, nebo měsících tvrdé dřiny opět vytříbí a proto vážným zájemcům můžeme vzkázat - vydržte!!! Je to tak pokaždé a nebude-li pro vás místo hned v září, v říjnu už to bude jinak.
   
Karate:
  V sobotu 29. května 2010 probíhala v Karlových Varech Liga žáků v Shinkyokushin karate. Tým KK Karlovy Vary doprovázeli a reprezentovali zleva nahoře: Ing. Patrik Klán, coach týmu Jindřich Pospíšil, šéftrenér týmu Václav Jelínek, paní Eva Sattlerová a paní Michaela Neduchalová, dále pak bojovníci Patrik Klán jr., Marek Sattler, Bohumil Neduchal, Matyáš Proxa, Tomáš Flašar a Kamo Michajelian.
       
  Ke slavnostnímu nástupu vedl bojovníky Kamo                Marek Sattler s coachem Jindrou Pospíšilem a poradcem    Michajelian, který vybojoval ve své kategorii                   Patrikem Klánem připraven k boji.                        stříbrnou medaili.
   
Capoeira: V úterý 4. května 2010 se v našem Sportcentru bojových sportů v Drahovicích představil Mestre Israel Dos Santos Carlos z Brazílie se zajímavou ukázkou svého bojového umění.
 
          
 
  Capoeira (čti kapuera) je tradiční brazilské bojové umění, které je součástí národní tradice a kultury této jihoamerické země. Tento způsob boje vypadá spíše jako hra, akrobatický tanec a rytmický pohyb. Capoeira není afrického původu, ale africko-brazilské provenience a v Brazílii ji vyvinuli černí otroci jako odezvu na životní a sociální podmínky, ve kterých se ocitli. S příchodem prvních otroků, kteří na území Brazílie dorazili před více než čtyřmi sty lety, se v džunglích začaly formovat volné komunity novoosídlenců zvané quilombos (skrytá, maskovaná místa). Capoeira se zde zrodila jako forma neozbrojeného zápasu z konfliktu mezi pánem a otrokem, a stala se
zbraní a symbolem svobody černochů.
Je asi jasné, že velmi brzy byla zakázána, ale podobně, jako v případě jiných zakázaných bojových umění, se capoeira praktikovala i nadále, ovšem pod rouškou tance, elegantních pohybů a akrobacie. Přes pohnutou historii však v roce 1972 Brazílie konečně povýšila capoeiru na národní bojové umění a stanovila pro ní jednotná pravidla. Po mnoha desetiletích se tak capoeira v Brazílii opět těší mimořádné popularitě, přičemž je druhým nejoblíbenějším sportem hned za neodmyslitelným fotbalem.
Základem cvičení tohoto bojového umění je hudba a rytmický pohyb. V Brazílii a po celém světe existují specializované školy na toto bojové umění. Podstatou jsou rychlé a úskočné pohyby, které protivník neočekává. Základem je krok „gingo", což je pohyb nohou do čtverce v určitém rytmu. Ten se udává na speciálním smyčcovém nástroji, bubny a tamburínami. Dokonalé zvládnutí kroku gingo je neodmyslitelnou součástí capoeiry, protože z ní vycházejí všechny pohyby, kopy a přemety a posléze se do ní opět vracejí. Stálý pohyb totiž nejen maskuje Vaše záměry, ale zároveň soupeřovi ztěžuje zásah. Při boji jsou tedy bojovnici neustále v pohybu a nepoužívají žádné úchopy. Slučují dohromady bojové prvky a akrobatické pohyby jako jsou například přemety a stojky. Při těchto
pohybech se provádí různé kopy, takže nohy musí mít bojovník silné. Kopy a podmety jsou v capoeiře nejdůležitějšími ofenzívními technikami. Vyhýbání, úskoky, pády a jiné únikové techniky jsou daleko více zdůrazňovány než klasické kryty a bloky. Ruce slouží v capoeiře jako pomocný a rezervní kryt a především se používají jako podpůrný orgán při akrobacii a pohybu na zemi. V capoeiře se smějí dotýkat země pouze ruce, nohy a hlava. Právě proto jsou bojovníci oblečeni v bílém, aby na jejich těle bylo vidět každé místo, kterým se dotkli země. Kopy jsou převážně kruhové. Prováději se ve všech možných polohách a to i například při stoji na hlavě či na jedné ruce. Poslední a neodmyslitelnou součástí jsou akrobatické prvky. Mezi ně patří celá škála pohybů přes hvězdy, piruety až po salta a přemety.                                                                                                              V současné době jsou nejpoužívanější dva základní styly capoeiry a to Regional a Angola.
K zápasu je nutné území ve tvaru obdélníku o rozměru 10x12 metrů, samotný boj probíhá kruhu 3 m širokém. Velmi důležitá je také mrštnost a rychlost. Vyhrává ten, kdo protivníka vytlačí z kruhu nebo ho dostane na zem či knokautuje. Úroveň a um bojovníka je značen šňůrou, která má různé barvy, šňůru má bojovník omotanou kolem pasu. Přihlížející mají také své úkoly. Někteří z nich hrají na různé hudební nástroje, zpívají písně o otrocích a hrdinech nebo potleskávají do rytmu. Hudba určuje v capoeiře tempo hry. Podle rytmu hudby se rozlišují různé druhy hry. Ve stylu Regiona hraje na nástroj berimbau jenom jeden člověk a ostatní utvoří kruh. Potom se přidají hráči na bubny a začne se zpívat úvodní píseň. Ve stylu Angola hrají na berimbau tři lidé a dva bubny – congas, dále je doprovází Gunga, Medio a Viola, jež udržují pouze základní rytmus. 
   
Trénink žáků:
  Nedílnou součástí tréninku kickboxu je sparring. Na snímku jsou vpředu Martin Krejčí a Roman Korolev, uprostřed asistent trenéra Miroslav Fikáček s kapitánem týmu Ríšou Stránským, vzadu pak Damián Kosanovič s Tomášem Szmitkem a Tomáš Diviš s Dominikem Popelkou.
   
Karate:
  V sobotu 24. dubna 2010 probíhal trénink našich karatistů záměrně v "polních podmínkách". V případě konfliktu se téměř nikdy bitka neodehrává v tělocvičnách, proto je bojové umění nutné trénovat i mimo tělocvičny. Na snímku zleva: Trenér Václav Jelínek, Matyáš Proxa, Jindřich Pospíšil, Kamo Michajelian, Vojtěch Havlík a Petr Klepáček.
   
Thaibox:
  Na trénink našich thaiboxerů, které v KK Karlovy Vary vede trenér Michal Sodomka, přijeli v úterý 20. dubna na přátelský sparring karatisté ze Sokolova, svěřenci trenéra Františka Slámy. Cenná výměna zápasových zkušeností je pro obě strany velice výhodná a i tentokrát návštěva našich přátel splnila svůj účel. Na snímku, stojící zleva, jsou: Tomáš Šajánek, František Schmidt, Miloslav Holek, Daniel Pavlačka, Bohdan Kalinin, pod ním je maďarský bojovník Gyula Antal, Jan Voráč, Míla Řezník, David Troška a Filip Zeman. Dole jsou trenér žáků a manažer KK Karlovy Vary Rudolf Stránský, trenér karlovarských Michal Sodomka a trenér sokolovských bojovníků František Sláma.
   
Kickbox:
 

V sobotu 27. března 2010 jsme byli ve Vysokém Mýtě, kde z pověření Českého svazu full kontaktu probíhal druhý národní pohár v kickboxu, v disciplínách light a lowkick. Mistrovské soutěži také odpovídala úroveň a počet přihlášených bojovníků, proto považujeme i třetí místa, která tentokrát většina našich chlapců vybojovala za úspěch. Ani v jediném případě to nebylo "zadarmo", naopak tentokrát to stálo mnoho úsilí i bolesti, protože v souladu s vývojem tohoto sportu se poněkud na zápasišti přitvrdilo. Bojovníci KK Karlovy Vary z centrály bojových sportů v Drahovicích přivezli celkem čtyři bronzové a jednu stříbrnou. Nejlépe zabodovali naši žáci ve váze do 28 kg, kde stříbrnou příčku obsadil Jan Štěpnička (na přiloženém snímku vlevo) a bronzovou pak Jan Kapr (vpravo). Výkony, za které se nemusí stydět, předvedli i Jegor Lazarev v žákovské váze do 32 kg a Ríša Stránský ve váze do 47 kg. Oba se probojovali až na medailová umístění, ale tam už na ně čekali starší soupeři a byla to opravdu důkladná "masáž". Přesto nevzdal ani jeden a po zásluze, protože tentokrát nebyly dvě třetí místa, jak je na mistrovských soutěžích zvykem, ale o bronz se rovněž muselo bojovat, oba karlovarští borci s potleskem diváků zaslouženě obsadili třetí pozici. Pavel Končil, svěřenec trenéra Tomáše Pochyly, to také v kategorii mužů do 79 kg neměl jednoduché. V boji o finále na body prohrál s Příhodou z Prahy a s bolestivým zraněním žeber se ještě pokusil o bronzovou příčku. I jemu se to podařilo a v boji o bronzový pohár zaslouženě zvítězil.

   
Karate - zkoušky:
  Po téměř šestihodinovém, náročném maratonu, kdy si účastníci mimořádných zkoušek na stupně technické vyspělosti Kyokushin karate doslova sáhli až na dno svých sil, skončily v neděli 28. února 2010 v Sokolově pro většinu našich karatistů jejich první zkoušky. Všech osm přihlášených, včetně trenéra Václava Jelínka, zvládlo úspěšně požadavky zkušebního řádu, počínaje základními technikami až po závěrečné boje a zaslouženě převzalo z rukou prezidenta AKO Mgr. Jiřího žofčina a státního trenéra pana Františka Slámy potvrzený technický stupeň. Jsou to: Vojtěch Sandr - 10. kyu, pan Petr Klepáček - 10. kyu, Marek Sattler - 10. kyu, Jiří Škarda - 10. kyu, Patrik Klán - 10. kyu, slečna Denisa Matláková - 10. kyu, Kamo Michajelian - 9. kyu a trenér pan Václav Jelínek, nositel mistrovského stupně karate Shotokan - 3. kyu. Všem upřímně blahopřejeme.           Foto účastníků: Eva Sattlerová
   
Kickbox v Mostu:
  Právě jsme se vrátili z Mostu, kde z pověření Českého svazu full contactu probíhal až do pozdních večerních hodin jeden z nejdůležitějších turnajů pro hodnocení bojovníků - Národní pohár v kickboxerských disciplínách. Karlovarskou centrálu bojových sportů v Drahovicích tentokrát zastupovali pouze zdravotně nejodolnější žáci, protože závodní tým doslova zdecimovaly nemoci z nachlazení. Je velice potěšující, že i když tíhu zodpovědnosti měli na svých bedrech ti nejmladší, pozice týmu KK Karlovy Vary patří i po tomto turnaji nadále k republikové špičce. Všichni čtyři karlovaráci bojovali jako lvi a všichni čtyři pak ve svých kategoriích stáli "na bedně".
Na stupních vítězů je "zlatý" Jegor Lazarev v kategorii mladších žáků do 32 kg, na stříbrné pozici ve stejné kategorii pak Ríša Stránský do - 47 kg a bronzovou příčku obsadili v nejlehčí váze náš nejmladší bojovník Honza Kapr -28 kg a junior Kamo Michajelian - svěřenec trenéra Tomáše Pochyly, v semi a light kontaktu do 57 kg.
   
20 let Karate klubu Karlovy Vary: V pátek 12. února 2010 uplynulo přesně 20 let od získání licence na provoz Karate klubu Karlovy Vary, jako první sportovní organizace v bývalém Československu, která nebyla státní.
   
Nejlepší sportovci v roce 2009:   K tradičnímu vyhlašování nejúspěšnějších sportovců města Karlovy Vary a Karlovarského kraje za rok 2009 navrhuje KK Karlovy Vary za dosažené úspěchy (počet a hodnota medailí) zejména na mezinárodních a mistrovských turnajích v kategorii mužů kickboxera Pavla Končila a v kategorii žactva kickboxera Ríšu Stránského.
   
  Rok 2009
Jak jsme na tom v závěru roku: Malé resumé nakonec - bojovníci všech bojových stylů, kteří soutěžili pod značkou KK Karlovy Vary, získali v roce 2009  13 prvních míst, 31 druhých a 16 třetích míst. A to je velmi dobrá vizitka!
   
Ocenění:                     Foto: Jiří Mulač
  V Praze, na galavečeru "Noc mistrů 2009", probíhalo 19. prosince 2009 ocenění významných osobností sportu. Čestné uznání  "Za významný a vyjímečný přínos rozvoji tělovýchovy a sportu" převzal i manažer a trenér KK Karlovy Vary Rudolf Stránský (třetí zleva).
   
Kickbox:
  Za účasti bojovníků z Německa, Itálie, Estonska, Anglie, Slovenska, Armenie a samozřejmě Česka proběhl v sobotu 12. prosince 2009 v Mostu velmi dobře obsazený, vánoční turnaj v kickboxerských disciplínách - Christmas Cup 2009. Toto tradiční, mostecké klání každým rokem nabývá na síle, co do účasti a kvality soutěžících a stává se jedním z nejvýznamnějších turnajů u nás. Pro naše a také pro ostatní bojovníky je to pak příjemná tečka za uplynulým, soutěžním rokem, navíc, když se slaví úspěchy. Kickboxeři z drahovické centrály bojových sportů nezklamali ani tentokrát a počtem vybojovaných medailí patřil KK Karlovy Vary opět k nejúspěšnějším týmům.
Na fotce zleva: Svěřenci trenéra Tomáše Pochyly - Robert Mach, Veronika Krausová (trenérka Romana Takáčová), ta vybojovala v kategorii light kontakt žen + 70 kg stříbrnou medaili, Kamo Michajelian získal dokonce dvě stříbrné a to v kategorii semi kontakt a light kontakt -57 kg, dále je to Jan Vlček a jeden z nejlepších bojovníků týmu Pavel Končil, který tentokrát přivezl rovněž stříbrnou medaili z kategorie light mužů do 79 kg. Poslední v řadě je Jiří Kubát - obsadil bronzovou příčku ve váze -74 kg. Pod nimi zleva jsou závodníci z žákovského týmu trenéra Stránského. I když všichni soutěžili v disciplíně light kontakt, bojovalo se dost natvrdo a s maximálním nasazením. Ríša Stránský - stříbrná medaile ve váze -42 kg, Dominik Popelka - stříbrná medaile ve váze -47 kg a Robert Plevka, dole jsou pak nejlehčí bojovníci Jan Kapr, Šimon Samek a těsně před akcí je připraven Martin Krejčí, který dovršil úspěch našich bojovníků bronzovou medailí ve váze do 28 kg.
   
Karate: Dne 12. prosince 2009 se také bojovalo v Sokolově, na "Sněžném poháru" v Shinkyokushinkai karate, kde náš nový oddíl karate KK Karlovy Vary reprezentovali, ve své premiéře, tři mladí bojovníci - mladší žáci Jíří Škarda a Bohumil Neduchal a v kategorii "minižáci" pak Marek Sattler.
Dále už jsou slova jejich trenéra, pana Václava Jelínka:  "I když se Jiří Škarda a Bohumil Neduchal neprobojovali do finále a absolvovali vůbec svoje první závody, předvedli velice dobrý výkon, houževnatost, tvrdost nasazení a zejména bojového ducha. Evidentně jim pouze chyběly zkušenosti ze soutěží. Zato nejmladší bojovník našeho týmu Marek Sattler zaslouženě zabodoval, když stejně tak, jako jeho týmoví kolegové i on podal velice dobrý výkon a v boji o bronzovou medaili svého soupeře zasypal údery tak, že ho doslova zdecimoval a třetí místo patřilo právem jemu."
       Foto: Eva Sattlerová
  Na fotce vlevo jsou všichni tři samurajové, kteří po několikaměsíčním tréninku, pod vedením trenéra Václava Jelínka, našli tolik odvahy, aby si to natvrdo rozdali s podstatně zkušenějšími soupeři. Zleva Bohumil Neduchal, Jiří Škarda a bronzový medailista Mára Sattler.
Na druhé fotce je nastoupena, před zahájením bojů, kategorie "minižáci", kde startoval náš Marek Sattler (s bílým páskem) a za ním (v modré košili) je jeho trenér Václav Jelínek.
   
Thaibox:
  Na tréninku thaiboxerů proběhl další "kontrolní den". Státní trenér Shinkyokushinkai karate pan František Sláma (třetí zleva) přivezl několik svých svěřenců, aby si to opět natvrdo rozdali s našimi mladými thaiboxery, svěřenci trenéra pana Michala Sodomky (úplně vpravo s prezidentem AKO Mgr. Jiřím Žofčinem, který je u nás pravidelným a vítaným hostem). Zápasy, vedené sice v přátelském, ale naprosto nekompromisním duchu, obohacují bojeschopnost obou týmů a kladně se projevují na sportovní a psychické vyzrálosti jednotlivých bojovníků.
   
Karate - NEPŘESTĚHOVALI JSME SE! Údajně se náš oddíl karate přestěhoval - NE NEPŘESTĚHOVAL !!! Odešlo jen pár lidí, kteří cítili potřebu založit si svůj oddíl ve vlastní režii. Karate klub Karlovy Vary patří mezi nejstarší v republice s dlouhou, úspěšnou tradicí a hodně dobrou značkou. Pro nás je absolutně nepřijatelné, aby karate v našem klubu zaniklo. Přípravka dětí 5-8 let nadále probíhá v pondělí a ve středu od 15,30 do 16,30 a hned po nich trénují karatisté. Oddíl karate, který vede trenér Václav Jelínek, jede na úplně jiných principech a rozhodně to není pro "bábovky". Tréninky nejsou nudné, jsou fyzicky náročné a hlavně použitelné v praxi. Je tam samurajská čest, skvělá parta a spolu cvičí dospělí i děti.
 
  Na snímku z posledního tréninku je trenér pan Václav Jelínek (uprostřed), ke sparringu jsou připraveni Bohumil Neduchal a Jiří Škarda, vedle trenéra stojí Denisa Matláková a Pavel Techlovský, Marek Sattler a Vojta Sandr. V pozadí jsou pánové Jan Švejstil, Tomáš Havlík, Kamo Michajelian, Petr Klepáček, Miroslav Kníže a Bohumil Neduchal starší.
 
  Trenérka přípravky, slečna Romana Takáčová, trpělivě vysvětluje svým svěřencům - Ondrovi Navrátilovi, Honzovi Holubovskému, Vláďovi Švejstilovi a Jonasi Ben Abdellatifovi základy úderu.
   
 
  Říjen 2009 - aktuální fotka oddílu fitkickboxingu trenérky Blanky Stránské (vpravo), nahoře je MUDr. Alexej Ružejnikov, MUDr. Natali Ružejnikovová, Šárka Pokorná, zleva pak Alena Švehlová, Petra Jelínková, Iveta Krejčí, Hana Samková, Sabina Vaštagová, Bára Strycharská, Zuzka Plouharová, Anna Zelenková, Mgr. Ljuba Lichanina,   Ing. Marina Gladkich, MUDr. Jana Jílková a trenérka Blanka Stránská.
 
  Říjen 2009 - aktuální fotka oddílu kickboxu KK Karlovy Vary trenéra Tomáše Pochyly (uprostřed s červenou bandáží). Vlevo stojí jeden z našich momentálně nejúspěšnějších bojovníků reprezentant Pavel Končil.
   
"Souboj Titánů":

Dlouho a netrpělivě očekávaný "Souboj Titánů", jehož součástí byla i druhá eliminace pyramidy, proběhl v sobotu 17. října 2009 v luxusním prostředí světoznámého Grandhotelu Pupp v Karlových Varech a splnil beze zbytku vše, co se od něj očekávalo. Ve slavnostním sále grandhotelu, kde probíhají většinou koncerty vážné hudby, plesy, volba "Miss" a jiné "vážné" společenské akce, to tentokráte dunělo, jako nikdy před tím. Realizační tým - pánové Marek Kaigl, Petr Ottich, Mgr. Jiří Žofčin, Rudolf Stránský a jednatel pro rusky mluvící MUDr. Alexej Ružejnikov - splnil svůj úkol na jedničku a výsledkem byla nezapomenutelná a bouřlivá, sportovně-společenská akce, kde diváci ocenili nejen bezchybnou organizaci, důstojné prostředí, ale hlavně skvělé výkony bojovníků. Celým večerem nás provázel vynikající sportovní komentátor a stále ještě bojovník JUDr. Michal Frabša.

Zápasy eliminace probíhaly podle pravidel K1 na 3X3 minuty. První „céčkový“ zápas mezi Jiřím Štádlerem

z Naramy Plzeň a Tomášem Šajánkem z Shinkyokushin Sokolov na 3x2 minuty, podle pravidel K1, odpovídal jejich mládí. Oba šestnáctiletí borci překypovali energií až do posledního okamžiku. Bojovali nemilosrdně a naprosto vyrovnaně. Tomu pak také odpovídala atmosféra po vyhlášení výsledku. Příznivci Jiřího Štádlera projevili radost, příznivci Tomáše Šajánka naopak zklamání z verdiktu rozhodčích, přesně tak, jak to u vyrovnaných utkání bývá.

Ve druhém zápase se utkali David Onufer z MaXimus promo teamu - Rasant gym Teplice a Slovák Tomáš Seleši. Dynamický, razantně vedený zápas, kde vynikal Onuferův tvrdý pravý hák a výborné kontra údery oproti  Selešiho skvělým kopům. Nakonec zvítězil zkušenější David, který slovenského borce poslal třikrát do počítání a ringový rozhodčí ukončil zápas TKO.

V pořadí třetí klání a další zápas eliminace mezi Tomášem Lahodou z Full Moon gym Kolín a sibiřským tygrem Artěmem Vachitovem byl po celou dobu v režii ruského kickboxera, který se vítězstvím v tomto duelu probojoval do finále "pyramidy", kde se měl střetnout s Davidem Onuferem. K lítosti všech se Davidovi během eliminačního zápasu obnovilo vážné a bolestivé zranění nohy a proto místo do ringu vedla jeho cesta do nemocnice. Artěm Vachitov se tedy stal kontumačně vítězem a převzal mimo jiné i zvláštní cenu pro vítěze pyramidy - diamant, který sponzorsky  věnovala společnost DIAMONDS INTERNATIONAL CORPORATION. Čtvrtý zápas byl jednoznačně "karlovarskou záležitostí", kterou pořadatelé akce vložili do Souboje Titánů pro rozproudění vášní a atmosféry v sále a to především pro místní fanoušky obou borců, což stoprocentně vyšlo. V supertěžké váze si to na 3x2min v K1 pravidlech rozdali končící ringový veterán s úspěšnou sportovní historií Roman Kaločai (trenér Luboš Giorgiutti) ze spolupořádajícího KK Karlovy Vary a mladý, nabušený vyzyvatel Štefan Karabinoš (trenér Marek Oravský), zastupující sekci profiboxu ve stejném klubu. Přestože oba bojovníci spolu prakticky sportovně vyrůstali, zápas probíhal nekompromisně a divácky velice líbivě. Bouřlivá atmosféra v sále odpovídala složení příznivců, které bylo půl na půl a result rozhodčích 3:0 ve prospěch zkušeností a techniky Romana Kaločaie byl nakonec oběma stranami jednoznačně akceptován.

Do předposledního zápasu, podle pravidel Thaiboxu - bez loktů,  na 3x2 minuty, nastoupil Adam Chajkin z Hanuman gym Praha s Thajcem Khomsanem Phiphitsalou, kterého trénuje americký bojovník a trenér, v České republice známý, Delroy Scarlett. Hned v prvních vteřinách zasadil thajský bojovník našemu

Chajkinovi drtivý direkt na hlavu. Adam Chajkin byl zjevně po tomto úderu otřesen, ale ustál to. Pak převzal iniciativu a krok za krokem zvyšoval svůj tlak a bodový náskok, až nakonec, v tomto atraktivním duelu, jednoznačně zvítězil.

Poněkud delší přestávku, neboť "vypadl" finálový zápas mezi zraněným Davidem Onuferem a Rusem Artemem Vachitovem, vyplnil MUDr. Ružejnikov poděkováním rusky mluvícím sponzorům a účastníkům

turnaje a pak už následoval poslední zápas galavečera.

Závěrečná bitva  neměla chybu a byl to skutečný SUPER TOP FIGHT. Do červeného rohu nastoupila česká jednička, fenomenální Jirka žák za MaXimus promo team - Hanuman gym Praha a proti němu, v rohu modrém, ruský bojovník Alexej Kunčenko z EKS-KICK Russia - skromný, tichý, mladý  kluk. Když začalo první, seznamovací kolo a ruský moloděc střílel nohama stejně rychle a důrazně, jako rukama, bylo zřejmé že Jirka Žák má kvalitního soupeře  a že to bude velmi zajímavé. Ve druhém kole začínal mít ale Jirka "navrch" a třetí kolo, to už byl jen drtivý, likvidační tlak ze strany Jiřího Žáka, nicméně ruský bojovník to nevzdával. V sále to bylo jako na hokeji, Rusové řvali, Češi řvali, atmosféra prostě úžasná. Jiří Žák svým naprosto přesvědčivým vítězstvím potvrdil své kvality, a tak  bouřlivý závěrečný potlesk patřil nejen jemu, ale stejně tak i jeho skvělému soupeři Alexeji Kunčenkovi z Ruska a jednoznačně celému Gala večeru. 

    Roman Kaločai úspěšně zaútočil kolenem.
    Po takovém útoku bývá soupeř značně otřesen.
   Také Štefan Karabinoš nepříjemně zasahoval.
    Borci nakonec - Jirka žák vs Alexej Kunčenko.          Foto Josef Adlt, www.josefadlt.com
   
Kickbox: V sobotu 10. října 2009 proběhl v Praze, ve Sportovní hale Radotín, silně obsazený, mezinárodní turnaj v kickboxerských disciplínách light a semi kontakt "Kosa Cup 2009". Za účasti bojovníků z Maďarska, Slovenska, Ruska, Rakouska, Německa a České republiky se bojovalo na šesti zápasištích už od ranních hodin a díky velmi dobré organizaci turnaje probíhalo vše přesně podle časového harmonogramu. Bojovníci ze Sportcentra bojových sportů KK Karlovy Vary v Drahovicích nezklamali ani tentokrát a tři z nich opět stáli "na bedně". Vynikající výkon podal Pavel Končil ve váze -79 kg light kontaktu mužů. Svěřenec trenéra Tomáše Pochyly ve třech velmi těžkých zápasech dokázal přesvědčivě zvítězit a zaslouženě tak získal zlatý pohár. Dvě bronzové medaile pak vybojovali chlapci ze žákovského týmu Robert Plevka v kategorii -37 kg a Tomáš Diviš ve váze -42 kg.
 
  Když soupeři dají najevo úctu a uznání za předvedený výkon, jako se v tomto případě dostalo Pavlu Končilovi, je spokojenost maximální.
   
Naši profíci v Plzni:
  Karlovarští boxeři z KKKV se v sobotu 3.10. představili na velice prestižním galavečeru profesionálního boxu v KD Peklo v Plzni. Náš klub byl osloven s tím, aby přední bojovníci - Štefan Karabinoš a Marek Oravský vystoupili v rámci tohoto galavečera v exhibičním vystoupení na 3x3 min., dle pravidel K1. Exhibiční zápas byl velice povedený, o čemž svědčí aplaus a následné komentáře diváků i přítomných odborníků. Zápas byl poslední "ostřejší" přípravou Štefana před Soubojem Titánů, který se uskuteční dne 17.10. v GH Pupp a jehož je KK Karlovy Vary  spolupořadatelem.                                                                                  Marek Oravský - šéftrenér sekce profesionálního boxu KK Karlovy Vary
   
Kickbox - Czech Open 2009 V sobotu 12. září 2009 proběhl v Praze 17. ročník prestižního, mezinárodního turnaje kickboxerů Czech Open 2009. Na tomto turnaji od samého počátku bojují i naši kickboxeři a pokaždé úspěšně. Na letošní ročník, který se uskutečnil prakticky hned po prázdninách, nominovali trenéři Rudolf Stránský a Tomáš Pochyla ze svých oddílů pouze tři nejlépe připravené bojovníky, aby karlovarský kickbox i v letošní silné mezinárodní konkurenci "neztratil svou tvář" a opět to vyšlo. Kamo Michajelian v kategorii starších žáků do 57 kg se probojoval až do finále, kde na body porazil i posledního soupeře Philippa Bitzenbaunea z Německa a obsadil tak zlatou příčku. Také druhý karlovarský bojovník Ríša Stránský v kategorii mladších žáků do 42 kg se naplno porval o zlato ve finálovém boji, ale tentokrát rozhodčí rozhodli ve prospěch o dva roky staršího Davida Kotrče z KBC Příbram a Ríša zkončil "stříbrný". Posledním karlovarským bojovníkem byl Pavel Končil. Sportovec, který je považován všude za "jistou medaili" měl vyloženě smůlu v rozlosování, protože hned v prvním, eliminačním duelu narazil na mistra světa Tomáše Möstla z Kladna, s kterým Pavel na body prohrál a do dalších bojů tentokrát nepostoupil.
       
  Skleněné plakety, které naši medailisté vybojovali tentokrát místo obvyklých pohárů a drží je v pravé ruce nejsou vidět, ale jsou tam! :) Na fotce vpravo je Kamo Michajelian na stupních vítězů.
   
Muay Thai:
  Velmi dobrý trenér a chlapci se srdcem bojovníka, což dokázali v nedávném sparringu s podstatně zkušenějšími reprezentanty Shinkyokushinkai karate. Takový je oddíl thaiboxu trenéra Michala Sodomky. Zleva: Daniel Braun, Bohdan Kalinin, Jaroslav Ječmen, trenér Michal Sodomka, Pham Quang Thang, Jan Voráč, který spolehlivě zastupuje trenéra v jeho nepřítomnosti a Filip Zeman.
   
Karate: Poté, co se od nás oddělila skupina kolem bývalých trenérů karate Jana Rutha a Mgr. Marka Šíra s úmyslem osamostatnit se, začaly od září tohoto roku v našem Sportcentru bojových sportů první tréninky nového oddílu Shinkyokushinkai karate pod vedením trenéra pana Václava Jelínka. Tento styl karate je považován všeobecně za nejtvrdší a je snadno použitelný v pouličním boji. Trénují ho vedle sebe děti, dospělí, muži i ženy bez rozdílu vah i věku, protože techniky karate jsou pro všechny stejné. Mile nás překvapila plná tělocvična a zájem nových bojovníků, včetně jejich skvělých tatínků. Nový tým přijeli podpořit, zodpovědět dotazy a společně s námi si pořádně zatrénovat i prezident svazu Shinkyokushinkai karate Mgr. Jiří Žofčin, státní trenér téhož svazu pan František Sláma a reprezentanti ČR Tomáš a Roman Šajánkovi. I když máme v současné době plný stav, přijďte se podívat, zatrénovat si a zaujme-li Vás toto bojové umění, pak můžete začít. Tréninky jsou ve dnech pondělí a středa od 16,30  do 18,00 hodin.
 
  Uprostřed v saku je prezident České asociace Shinkyokushinkai karate a WKO branch chief Mgr. Jiří Žofčin, kterého doprovází pod ním stojící Jiří Žofčin jr. Gentleman v modré košili je trenér státní reprezentace a zástupce prezidenta AKO pan František Sláma, nad nimi jsou trenér oddílu KK Karlovy Vary pan Václav Jelínek, vedle kterého stojí reprezentanti ČR Tomáš a Roman Šajánkovi. Ostatní bojovníci nového karate týmu jsou slečna Denisa Matláková a pánové Libor a Matyáš Jiráskovi, Vladimír a Jan Švejstilovi, Dušan senior a Dušan junior Jurečkovi, Bohumil Neduchal, Jonáš Šabata, Jiří Škarda, Patrik Klán, Pavel Techlovský, Jakub a David Dubských, Marek Sattler, Ladislav Weber a Jura Ružejnikov.
   
Nová trenérka přípravky: Dosavadní trenérku přípravky Lenku Kašparovou (trénovala ve středu) nahrazuje trenérka Romana Takáčová. Tréninky dětí jsme z organizačních důvodů posunuli o půl hodiny později, tedy začátek přípravky bude vždy od 15,30 a trénují hodinu, tedy do 16,30 hodin.
   
Fitkickboxing:
  Jedním z týmů, který tvrdě trénuje i přes prázdniny, je oddíl fitkickboxingu žen, protože vyčistit si hlavu od starostí, držet se v dobré kondici a v případě potřeby se dokázat o sebe postarat je nutné i o prázdninách. Zleva: Bohunka Procházková, Romana Takáčová, Andrea Černá, Dáša Dvorská, MUDr. Jana Jílková, Ing. Helena Laitlová, MUDr. Jana Klímová, Nikola Rothe, Chi Pham a trenér Stránský.
   
Profesionální box                  KK Karlovy Vary: V našem klubu také začala pracovat sekce profesionálního boxu ve složení:                                          Manager KK Karlovy Vary - Rudolf Stránský                                                                                               Trenér s licencí ČUBP - Marek Oravský                                                                                                       Trenér s licencí ČBA - Luboš Giorgiutti                                                                                                    Informace pro zainteresované - na www.boxrec.com  najdete statistiky a profily všech aktivních i neaktivních, profesionálních boxerů na světě. Jsou tam národní, kontinentální i světové žebříčky profesionálních boxerů. S těmito stránkami pracují promotéři na celém světě, při výběru soupeřů pro své borce.                                                                                                  
   
Zkoušky STV karate: Ve středu 17. června 2009 se ve Sportcentru Karate klubu Karlovy Vary konaly tradiční zkoušky na stupně technické vyspělosti karate. Zkušební komisařkou byla opět paní Zuzana Tóthová a ve zkouškách úspěšně obstáli: Klára Matějková, Tomáš Havlík, Matyáš Jirásek a Kamo Michajelian - 8.kyu, Kristýna Kopšová a Nikita Osipov - 7.kyu, Lukáš Hruška - 6. kyu.
   
Karate: Na 9. ročníku Poháru ke dni dětí a mládeže dne 30. května 2009 v Chodově naši karatisté opět zabodovali. David Šaroch vybojoval zlato v kumite mladších žáků do 35 kg, Michaela Štěpničková neměla ve své váze soupeřku, proto nastoupila do těžší kategorie a tam vybojovala stříbro v kumite starších žákyň +50 kg. Martin Novotný obsadil bronzovou příčku v kumite mladších žáků + 35 kg a v soutěži kata týmů obsadili naši bojovníci Lukáš Hruška, David Šaroch a Martin Novotný 2. místo.
   
Karate: Na 7. ročníku Velké ceny města Blovic v karate dne 23. května 2009 nemohli chybět také závodníci z Karate klubu Karlovy Vary. Stejně jako kdysi, když karlovarské karate patřilo k české špičce, tak i dnes se už stává pravidlem, že "nová krev" z drahovické centrály bojových sportů vždy na každém turnaji nějaký ten úspěch zaznamená. V Blovicích zabodovali, k velké radosti trenéra i vedení klubu, prakticky všichni karlovaráci. Tomáš Ducháč - 1. místo v kumite ml.žáků -40 kg, Michaela Štěpničková - 2. místo v kumite st.žákyň -40 kg, Jiří Hricko - 1. místo v kumite dorostenců -70 kg a 2. místo v soutěži kata, David Šaroch vybojoval bronz v kumite ml.žáků -40 kg.
   
Kickbox:
  Na turnaji lightkontaktu WAKO-PRO, který se konal v sobotu 16. května 2009 v Praze, dostali šanci také noví závodníci a nevedli si vůbec špatně. Zleva nahoře Jan Voráč, Kamo Michajelian, ten vybojoval stříbro a svěřenec trenéra Michala Sodomky Fachreddin Mirzojev, který si odvezl dokonce zlato. Dole pak jsou Karel Šmejkal, Ríša Stránský - vybojoval stříbrný pohár a Robert Plevka.
   
Karate: V sobotu 16. května 2009 probíhal zároveň i turnaj karate - 8. ročník Wakizaši Cupu  v Nymburku, kde Lenka Kašparová vybojovala 3. místo v kumite juniorek do 59 kg.
   
MČR v kickboxu: Za účasti 215 registrovaných závodníků probíhalo v sobotu 9. května 2009 ve Vysokém Mýtě Mistrovství České Republiky v kickboxu a lightcontactu. Na tento významný turnaj s velmi dobrou úrovní jak zúčastněných kickboxerů, tak i organizací celého šampionátu nominovali naši trenéři Stránský a Pochyla ty nejlepší bojovníky ze svých týmů a výsledky jsou více než potěšující. Jegor Lazarev, jeden ze dvou nominovaných žáků, přesně podle zákona schválnosti dostal den před odjezdem vysoké horečky a na turnaj tedy neodjel. Druhý mladší žák - Ríša Stránský s pravidelně nejhorším rozlosováním (předzápasy, nejobávanější soupeři hned v prvním kole atd., atd.) se "losovací smůly" nezbavil ani tentokrát a hned v první bitvě dostal favorita Tadeáše "Spidermana" Růžičku z Prahy, kterého k obrovské radosti přihlížejících i když těsně, přesto na body vyřídil. Ve finále, ke konci třetího kola pak inkasoval dva bolestivé kopy do krajiny břišní a domů si odvezl stříbrnou medaili a první titul vicemistra republiky. Junior Kamo Michajelian neměl svůj den a tak do bojů o medaile tentokrát nezasahoval. Trenérka juniorek a stále ještě závodící žena Romana Takáčová získala pro náš tým v kategorii +70 kg v pořadí druhý titul vicemistryně republiky a největší hvězdou karlovarského týmu byl tentokrát Pavel Končil, který byl ve své kategorii mužů do 79 kg výrazným favoritem. Semifinálový soupeř mu nenastoupil a ve finále svého dalšího soupeře jednoznačně deklasoval 3:0 na body a zaslouženě si tak odvezl zlatou medaili a mistrovský titul.
 
  Zleva: Trenér dospělých Tomáš Pochyla, vicemistryně republiky Romana Takáčová, mistr republiky Pavel Končil, vicemistr republiky Ríša Stránský a trenér žáků Rudolf Stránský.
                    Karate:
  V současné době naši dva nejúspěšnější                      Nadějný junior Kamo Michajelian.                     bojovníci Pavel Končil a Ricci Stránský.
   
Karate: Na turnaji karate "O pohár starosty města Hrádku", který probíhal v sobotu 2. května 2009, vybojovali naši karatisté celkem 7 medailí. Tomáš Ducháč vybojoval stříbro v kumite mladších žáků do 40 kg, ve stejné váze obsadil bronzovou příčku David Šaroch. Michaela Štěpničková byla 2. v soutěži kata starší žákyně a stejně tak 2. v kumite starších žákyň +45 kg. 2. místo obsadil i Pavel Techlovský v kumite starších žáků do 40 kg a také Jiří Hricko zkončil 2. v kumite starších dorostenců do 70 kg a 3. v soutěži kata starších dorostenců.
 
  Medailisté z Hrádku. Zleva: Jiří Hricko, Tomáš Ducháč, David Šaroch, Michaela Štěpničková a Pavel Techlovský.
   
Karate: V neděli 26. dubna 2009 se v tělocvičně SKP Hvězda v Karlových Varech - Tuhnicích konal Krajský přebor v karate, kterého se samozřejmě zúčastnili i členové závodního týmu Karate klubu Karlovy Vary. O velmi dobrých výsledcích našich karatistů nám trenér Jan Ruth podal následující zprávu: "Podle mého názoru závody dopadly velmi dobře. Jednalo se o Krajský přebor a konkurence byla veliká. První úspěch a zároveň první medaili ve své sportovní kariéře si odvezl Lukáš Hruška a to v kategorii kata ml. žáků, kdy obsadil skvělé druhé místo. Další z mladších žáků, který zabodoval a hned zlatou medailí je Tomáš  Ducháč v kumite ml. žáků do 41kg. Svěřenkyně Michaela Štěpničková vybojovala stříbro v kategorii kumite st. žákyň do 42kg. Lenka Kašparová opět ukázala své kvality a to ziskem 1. místa v kata juniorky a 1. místa v kumite seniorek BRH (bez rozdílu vah). Ozdobou našeho týmu byl tentokrát Jiří Hricko. Ten vybojoval hned čtyři medaile: 1. místo kumite st. dorostenců do 68 kg, 2. místo v kumite juniorů do 68 kg, 3. místo v kata st. dorostenců a 3. místo v kata juniorů.Takže tuto neděli považuji za úspěšnou."
   
Karate: Na prestižním 10. ročníku Evropského poháru karate, se silnou mezinárodní účastí - Grand Prix Hradec Králové 2009, který probíhal v sobotu 25. dubna 2009 v Hradci, vybojovala naše Lenka Kašparová velmi cennou bronzovou medaili v kumite juniorek do 48 kg.
   
Shinkyokushinkai karate: Dne 29. března 2009 jsme obdrželi dopis od prezidenta a branch chiefa pro Českou Republiku asociace AKO  Mgr. Jiřího Žofčina se sdělením, že nově vzniklý oddíl kyokushinkai karate KK Karlovy Vary byl jednohlasně do asociace AKO přijat. Velice si toho vážíme a opět se potvrzuje, že slušnost, spolehlivost, seriózní, čestné jednání a dobré výsledky práce jak trenérů, tak i závodníků celého Karate klubu Karlovy Vary nám otevírají dveře. Nový oddíl začne oficiálně pracovat od září, tedy po velkých prázdninách a povede ho šéftrenér Shinkyokushinkai karate pan Václav Jelínek.
   
Nejlepší sportovec Karlovarského kraje: Ve čtvrtek 26. března 2009, ve slavnostním sálu lázeňského sanatoria Richmond v Karlových Varech, byli vyhlášeni hejtmanem Karlovarského kraje PaedDr. Josefem Novotným nejlepší sportovci kraje za rok 2008. Je nám ctí, že komise z 81 přihlášených kandidátů vyhodnotila a mezi nejlepší sportovce zařadila i našeho bojovníka - kickboxera  Richarda Stránského a to v kategorii "žáci - jednotlivci". Ríša byl na ocenění navržen za bronzovou medaili z mistrovství světa ISKA 2008 v kategorii "Light kontakt - Kids".
   
Saxony Open 2009   Chemnitz, Německo: Dalším výrazným úspěchem na sportovním poli se můžou pochlubit naši kickboxeři, tentokrát z německého ringu. V sobotu 21. března 2009 od rána, až do téměř nočních hodin, se bojovalo v saském městě Chemnitz v Německu o medaile tradičního mezinárodního turnaje kickboxerů Saxony Open 2009. Stejně jako před 14 dny z Mostu se i tentokrát vrátili karlovarští bojovníci se stoprocentním medailovým úspěchem a vybojované medaile rozhodně nebyly "zadarmo".
Pořadatel například "zhustil" žákovské kategorie -32 kg, -37 kg a -42 kg do jedné skupiny a to už pak byl "mazec" :)) Mluvilo se tam německy, anglicky, turecky, rusky a česky, bojovalo se jako o život, ale výsledky stály zato, protože na "bednu" , na všechny tři pozice se nakonec, k naší velké radosti, postavili kluci z Karlových Varů. Zlatou medaili vybojoval Ríša Stránský, stříbrnou Jegor Lazarev a bronzovou Tomáš Diviš společně s Patrikem Bartoňem z Prahy. Dále jsme měli ve hře ještě dva svěřence trenéra Tomáše Pochyly - juniora Kamo Michajeliana, který se probil také až do finále, kde nakonec obsadil stříbrnou příčku a stejně tak byl úspěšný i v "mužích" Pavel Končil, který v prvním zápasu porazil na body Petra Tahala z Prahy, ve druhém, semifinálovém, pak poslal k zemi hned v prvním kole Němce Gottschalta a ve finále 2:1 na body prohrál s Rusem Andrejem Lasenkem.
                            
  Fotka vlevo je příjemný záběr po bojích v německém ringu, na fotce vpravo je "Karlovarská reprezentace".  Zleva vzadu stříbrný Pavel Končil, trenér dospělých Tomáš Pochyla a stříbrný junior Kamo Michajelian. Pod ním je stříbrný Jegor Lazarev, uprostřed zlatý Ríša Stránský a bronzový Tomáš Diviš.
   
Turnaj v Mostu - Leon Open 2009:

Se stoprocentním úspěchem v medailovém zisku se v sobotu 7. března 09 vrátili naš kickboxeři  z velmi dobře obsazeného turnaje Leon Open 2009 v Mostu. Bojovalo se podle nových pravidel, která Český svaz full kontaktu přejal z "nejsilnější" světové kickboxerské asociace WAKO a k vidění byly také zápasy, pro zasvěcené - ve stylu K1. Všeobecně se podstatně přitvrdilo a to jak v pravidlech, tak i v samotných bojích, proto lze považovat "karlovarské medaile" v takové konkurenci a kvalitě zápasníků za vynikající. Zlatou medaili v kategorii light mužů - 79 kg vybojoval celkem s přehledem, i když s maximálním úsilím, v současné době náš nejlepší bojovník, Pavel Končil a další medaile pak byly už v režii karlovarských žáků. Nejcennější stříbrné, podle náročnosti předcházejících, neúprosných, eliminačních bitev vybojovali mladší žáci Jegor Lazarev ve váze -32 kg a Ríša Stránský do 37 kg a další stříbrné pak získali i Václav Burkyt -42 kg, Jura Ružejnikov v těžké váze +47 a Kamo Michajelian v kategorii starších žáků -52 kg. Neméně cenné, bronzové příčky obsadili Tomáš Diviš a ve své "ringové" premiéře i Martin Mezzei v lightu mladších žáků do 37 kg.

         
  Do obsazení "bedny" v kategorii light kontakt žáků -37 kg se nám vloudila chybička. 1. místo obsadil Tadeáš Růžička z Prahy a dále už to bylo vpořádku. Vlevo je Ríša Stránský, vpravo Tomáš Diviš a Martin Mezzei. Na ringu pak sedí, po vyčerpávajících bitvách, zleva Jura Ružejnikov, Tomáš Diviš, Pavel Končil, Ríša Stránský a Václav Burkyt.
   
Nejlepší sportovci a trenéři Karlovarského kraje: Na výzvu vedení Karlovarského kraje podal náš KKKV návrh k vyhodnocení nejlepších sportovců a trenérů za rok 2008. Jsou to sportovci - slečna Lucie Sedláková za dvě stříbrné medaile na Mistrovství světa ISKA v kickboxu v kategorii žen, Pavel Končil za bronzovou medaili v kategorii mužů z tohoto mistrovství a stejně tak i Ríša Stránský za bronzovou medaili v kategorii kids. Dále pak trenéři - Tomáš Pochyla, který je trenérem výše uvedených, dospělých závodníků a Václav Jelínek - trenér karate, za dlouholetou, obětavou práci s mládeží. Krajská komise zváží náš návrh a slavnostní vyhodnocení vybraných sportovců a trenérů kraje pak proběhne 26. března 2009 v sanatoriu Richmond.