zpět na archiv                                    

 Rok 2008

   
Vyhodnocení nejlepších bojovníků v roce 2008: Během právě končícího roku 2008 vybojovali naši závodníci z oddílů karate a kickboxu  KK  Karlovy Vary na soutěžích a turnajích všech úrovní, domácích i mezinárodních, společně celkem 19 zlatých, 28 stříbrných a 16 bronzových medailí, což je také skvělá vizitka jejich trenérů - Jana Rutha - karate a Tomáše Pochyly - kickbox. Za dobrým jménem našeho Sportcentra bojových sportů v Karlových Varech v Drahovicích, mimo vysoké výkonnosti našich závodníků, stojí i náročná, týmová práce všech našich trenérů, kteří spolu se závodníky i ostatními sportovci z jednotlivých oddílů dotvářejí tu správnou image, kterou náš klub má. Velký dík za dobrou práci patří právě těm trenérům, jejichž jména se u výsledků neuvádějí, ale bez kterých by to prostě nešlo. Jsou to - pan Václav Jelínek - karate, pan Marek Šír - karate, slečna Lenka Kašparová - karate, pan Milan Hurban - thaibox, pan Michal Sodomka - thaibox, slečna Romana Takáčová - kickbox, paní Blanka Stránská - fitkickboxing, slečna Lucie Štěpničková - přípravka dětí a všichni jejich asistenti, kteří je v případě nutnosti spolehlivě zastupují.                  Nejlepšími sportovci tohoto roku jsou: Lucie Sedláková - dvojnásobná vicemistryně světa v light a semi kontaktu žen, bronzový medailista z mistrovství světa Pavel Končil v light kontaktu mužů a Ríša Stránský, který vybojoval pro Českou republiku, na mistrovství světa, bronzovou medaili v light kontaktu,  v kategorii "kids". Dále jsou to vicemistři republiky Romana Takáčová - light kontakt žen a Šimon Chlapovič - light kontakt mladších žáků a dále pak karatisté Lenka Kašparová a junior Jaroslav Rezek.
 
  Nejúspěšnější bojovníci žákovského týmu kickboxu - zleva vicemistr republiky Šimon Chlapovič, uprostřed bronzový medailista z mistrovství světa Ricci Stránský, vpravo medailista mezinárodních turnajů Vendy Burkyt.
   
Zkoušky STV karate: Ve středu 17. prosince 08 se ve Sportcentru bojových sportů v Drahovicích konaly tradiční, vánoční zkoušky na stupně technické vyspělosti v karate, pro zájemce z jednotlivých oddílů Karate klubu Karlovy Vary. Zkušební komisi i tentokrát vedla paní Zuzana Tóthová, nositelka 2. Danu. Náročné zkoušky úspěšně složili: Kopšová Kristýna - 8.kyu, Techlovský Pavel - 7.kyu, Štětina Daniel - 6.kyu, Novotný Martin - 6.kyu, Ducháč Tomáš - 6.kyu a Michaela Štěpničková - 5.kyu. Všem jmenovaným blahopřejeme.
   
Karate: Posledním turnajem karatistů v tomto roce byl 10. ročník Vánoční ceny mládeže - Gorenje Cup, který se konal v neděli 14. prosince 2008 v Chodově. I na tomto turnaji byla velice dobrá, republiková účast a o to jsou medaile našich závodníků, svěřenců trenéra Jana Rutha cennější. Největšího úspěchu dosáhli naši v soutěži kata týmů, kde ve složení Lenka Kašparová, Jaroslav Rezek a Jiří Hricko vybojovali zlato. V individuálních soutěžích pak Lenka Kašparová zvítězila i v kata juniorek a přidala stříbro z kumite juniorek -59 kg. Dvě bronzové příčky obsadili v kumite juniorů - 68 kg Jaroslav Rezek a ve váze - 42 kg starší žákyně Michaela Štěpničková.
   
Kickbox: 13. prosince 2008, na posledním turnaji kickboxerů v tomto roce, tradičně velmi dobře obsazeném Vánočním turnaji města Mostu s mezinárodní účastí, vybojovali naši kickboxeři 2 zlaté, 2 stříbrné a 2 bronzové. V kategorii mužů    do 75 kg zvítězil Pavel Končil ve třech náročných zápasech a získal zaslouženě zlato. Po stejně dramatických bitvách skončila na stříbrné příčce Romana Takáčová v ženách nad 65 kg. Kategorie minižáci byla také naše. Zvítězil Martin Krejčí, druhý je Šimon Samek a úspěch našeho týmu bronzovými medailemi završili mladší žáci Vašek Burkyt -40 kg a poprvé na turnaji Jegor Lazarev ve váze -35 kg.
 
  V kategorii "minižáci" zvítězil Martin Krejčí (6 let) nad týmovým kolegou Šimonem Samkem (5 let).
        
  Na bronzovém stupni stojí Vašek Burkyt, v ringu je nová posila žákovského týmu Jegor Lazarev.
   
Karate: Na Mistrovství České republiky v karate dne 6. prosince 2008 v Hodoníně vybojovala Lenka Kašparová tentokrát "jenom 3. místo" v kumite juniorek -48 kg. Podle názoru Kašparové i trenéra Jana Rutha zápasový rozhodčí Lenku poškodil o rozhodující bod.
   
Karate: Na Velké ceně Plzně 2008, která probíhala v sobotu 29. listopadu 2008 ve sportovní hale TJ Lokomotiva Plzeň, bojovali i karatisté ze závodního týmu Karate klubu Karlovy Vary, svěřenci trenéra Jana Rutha a nevedli si, se ziskem 4 zlatých, 1 stříbrné a 2 bronzových medailí vůbec špatně. V kumite žen - 60 kg zvítězila Lenka Kašparová, která vyhrála také soutěž kata žen. Zlatou vybojoval i junior Jaroslav Rezek v kumite -61 kg a stejně tak i kadet Daniel Štětina v kumite -57 kg. Junior Jiří Hricko obsadil stříbrnou příčku v kumite -68 kg a bronzovou v soutěži kata juniorů. Poslední, bronzovou medaili pak přivezl Tomáš Ducháč z kumite mladších žáků -41 kg.
   
Mistrovství ČR v kickboxu: Tři stříbrné medaile a tři tituly vicemistrů republiky přivezli naši bojovníci ze šampionátu v light kontaktu, který proběhl v sobotu 1. listopadu 2008 v Ústí nad Labem. V kategorii mladších žáků nad 40 kg to je Šimon Chlapovič,   v kategorii žen nad 65 kg Romana Takáčová a v kategorii mužů -75 kg Pavel Končil.
 
  Vicemistr republiky Šimon Chlapovič
  Foto: Jiří Mulač
  Zleva: Vicemistr republiky Pavel Končil, trenér Tomáš Pochyla a vicemistryně republiky Romana Takáčová.
 

Ricci Stránský vs Václav Baborovský na Mistrovství republiky 2008 v kickboxu v Ústí nad Labem, kategorie  mladší žáci -40 kg, disciplína light contact. Trenér Tomáš Pochyla natočil tento zápas jako ukázku fyzické náročnosti, dynamiky a víceméně nutnosti nekompromisního vedení boje od začátku až do konce, jako jediné možnosti vedoucí k vítězství.

   
Kosa Cup 2008 - kickbox: V sobotu 11. října 2008 se bojovalo ve sportovní hale Sparty Praha v polokontaktních disciplínách semi a light kontakt na dobře obsazeném 7. ročníku Kosa Cupu 08. Romana Takáčová, od září trenérka juniorek v našem Sportcentru, vybojovala stříbro v kategorii light kontakt žen +65 kg a další dvě bronzové medaile pak Václav Burkyt v lightu žáků -40 kg a Šimon Chlapovič ve váze +40 kg.
 
  Zleva: Vašek Burkyt, Romana Takáčová a Šimon Chlapovič.
   
Návštěva z Baden-Badenu: 3. října 2008 navštívila naše Sportcentrum delegace představitelů partnerského města Baden-Badenu. Účelem setkání bylo navázání kontaktu a spolupráce mezi našimi a německými karatisty.
   
Mistrovství světa ISKA v kickboxu - Olomouc: Foto: Jiří Mulač
  V týdnu od 19. - 24. srpna 2008 probíhalo v Olomouci Mistrovství světa ISKA s přihlášenými osmi sty účastníky ze 44 států světa, na které byli vedením státní reprezentace také nominováni čtyři bojovníci z našeho klubu: Do kategorie žen Lucie Sedláková, do kategorie "Kids" Ríša Stránský a Šimon Chlapovič a do kategorie mužů Pavel Končil. První medaili pro ČR z našich vybojoval v urputných bojích Ríša Stránský v light kontaktu -35 Kg a to bronzovou, když ve čtvrtfinále porazil vicemistra světa Dustina Schmidta z Německa a na postupu do finále ho na body zarazil mistr světa Romain Clique z Francie. Další bronz, po stejně dramatických a náročných soubojích v lightu mužů -75 Kg, přivezl Pavel Končil a totální úspěch našich bojovníků završila dvěma stříbrnými medailemi a tituly "Vicemistryně světa" Lucie Sedláková v disciplínách semi a light žen -57 Kg. Oba jmenovaní, dospělí bojovníci jsou svěřenci trenéra Tomáše Pochyly. Šimon Chlapovič byl pracovně v Saint Tropes a šampionátu se nemohl zúčastnit.
 
  Ríša Stránský vítězí v semifinále nad vicemistrem světa Dustinem Schmidtem z Německa a získává pro ČR bronzovou medaili.
 
  Bronzový medailista Pavel Končil - v modrém.
 
  Dvojnásobná vicemistryně světa Lucie Sedláková.
   
Zkoušky na mistrovské stupně karate - DAN: V neděli 13. července 2008 probíhaly v našem Sportcentru zkoušky na mistrovské stupně karate. O zkouškách na STV karate platí, že jsou náročné jak fyzicky, technicky, tak i psychicky. V těchto "mistrovských" zkouškách ale šli všichni zkoušení až na dno svých sil a o to větší cenu jejich nové, černé, mistrovské pásy mají. Pod vedením zkušebního komisaře pana Jiřího Faktora z Českých Budějovic, nositele 5. Danu, kterému asistoval pan Ludoslav Hronek, 3. Dan z Chodova, se novými mistry karate Shotokan zaslouženě stali - Lenka Kašparová - 1. Dan,  Jan Ruth - 1. Dan  a  Miky Záhorec - 1. Dan.
 
  Noví mistři karate Shotokan: Vlevo je Miky Záhorec, Lenka Kašparová a Jan Ruth. Blahopřejeme!
 
  Gentleman vpravo je zkušební komisař pan Jiří Faktor, 5. Dan a legenda československého karate. Gentleman vlevo je rovněž zkušební komisař a bývalý úspěšný závodník pan Ludoslav Hronek, 3. Dan z Chodova.
   
Zkoušky na STV karate: Ve středu 11. června 2008 proběhly v našem Sportcentru letní zkoušky na stupně technické vyspělosti karate. V zájmu co nejobjektivnějšího hodnocení zkoušených jsme poprvé ustanovili zkušební komisi, složené ze zkušebního komisaře s platnou licencí, trenérů a nezávislého nositele mistrovského stupně Dan, které předsedala zkušební komisařka paní Zuzana Tóthová z Ostrova, nositelka 2. Danu. Nejen že zkoušky byly u všech zúčastněných úspěšné, ale i jejich průběh, vedení a závěrečný ceremoniál s předáváním diplomů, které jsou velmi milou a sympatickou specialitou paní předsedkyně a zkušební komisařky Zuzany Tóthové, měly slavnostní a velmi důstojný ráz.
 
  Zkoušky úspěšně složili: Zleva - Jaroslav Rezek 2.kyu, Jiří Hricko 2.kyu, David Mašek 7.kyu, Jiří Kubíček 7.kyu, Martin Novotný 7.kyu, Lukáš Hruška 7.kyu, Tomáš Ducháč 7.kyu, Daniel Kubín 7.kyu, David Šaroch 7.kyu, Nikita Osipov 8.kyu a Pavel Techlovský 8.kyu.
 
  Tomáš Ducháč přebírá diplom za úspěšné složení zkoušek.
   
Karate: Na tradičním Poháru mládeže v Chodově si naši karatisté opět nevedli špatně: Lenka Kašparová zvítězila v soutěži kata juniorek a stejně tak i v kumite juniorek -53 kg. Jaroslav Rezek vybojoval prvenství v kata juniorů a druhé místo v kumite juniorů -68 kg. Jiří Hricko pak druhý v kata dorostenců, Roman Šindler druhý v kata juniorů a David Šaroch druhý v kumite mladších žáků -35 kg. V soutěži kata team obsadili naši (Kašparová, Rezek a Hricko) 3. místo.
   
Shinkyokushinkai karate: O tvrdé konkurenci na 1. Evropském poháru mládeže v Shinkyokushinkai karate, který proběhl 17. května ve Skalné svědčí fakt, že ze šesti bojovníků z našeho klubu, jejichž úspěch na turnajích je už víceméně očekáván, se tentokrát prosadili pouze dva. Přestože naplno bojovali všichni, medaile přivezli "jenom" Lenka Kašparová - stříbro v kategorii starších dorostenek -50 kg a Šimon Chlapovič - bronz v kategorii starší žáci -42 kg.
 
  Na 1. Evropském poháru mládeže bojovali: Zleva Matěj Lanczman, Lenka Kašparová, Jaroslav Rezek, Ríša Stránský, Šimon Chlapovič a vůbec ne špatnou premiéru měl na tomto turnaji poslední vpravo Jára Hamrla.
 
  Tentokrát naši jediní medailisté Šimon Chlapovič a Lenka Kašparová spolu s panem prezidentem svazu Shinkyokushinkai karate Mgr. Bc. Jiřím Žofčinem.
   
Kickbox: 26. dubna 2008 proběhl v Klatovech Národní pohár ĆSFu, kde svěřenci trenéra Tomáše Pochyly vybojovali 4 stříbrné medaile. Lucie Sedláková třikrát a to v kategoriích full, light a semi žen -60 kg a jednu pak, po třech těžkých zápasech, Pavel Končil v lightu mužů -75 kg.
 
  Lucie Sedláková, uprostřed trenér Tomáš Pochyla a Pavel Končil
   
Karate: Na Krajském přeboru Karlovarského svazu karate a Poháru primátora města Karlovy Vary, který proběhl 19. dubna 2008  v Karlových Varech, skvěle zabodovali i naši karatisté ze závodního týmu trenéra Jana Rutha. Svoji první medaili a hned stříbrnou, vybojoval Dominik Wegricht v řízeném kumite mladších žáků. Lenka Kašparová zvítězila v kumite dorostenek a  k tomu přidala stříbrnou ze soutěže kata. Stejný úspěch zaznamenal i dorostenec Jára Rezek - 1. v kumite, 2. v kata. Úspěch našich pak završil Daniel Štětina zlatou medailí v kumite starších žáků.
   
Shinkyokushinkai karate:  Otevřený národní pohár dětí a mládeže v Shinkyokushin karate, který proběhl 29. března 2008 v Sokolově, byl opět výzvou hlavně pro naše nejmladší kickboxery. Protože se jedná o kontaktní způsob boje a pravidla připouštějí tvrdší zápas, reprezentovat naši školu jeli tři nejzkušenější bojovníci Šimon Chlapovič (10), Ríša Stránský (9) a Jura Ružejnikov (10) a přemluvit k účasti se nechala i skvělá karatistka Lenka Kašparová (15), což byl velmi dobrý tah. Jako první nastupovala Kašparová (trenér Jan Ruth) a to byla ta nejlepší ukázka spolupráce bojovníka v akci a jeho kouče. V obou zápasech zvítězila před limitem a zaslouženě získala zlatý pohár. Druhý šel do boje Ríša Stránský, který v konkurenci 13 soupeřů se postupně probojoval až do semifinále. Na zlato sice nedosáhl, ale v boji o bronzový pohár jednoznačným verdiktem rozhodčích zvítězil. Úspěch karlovarského minitýmu završil Jura Ružejnikov, který sice bronzový pohár získal nenastoupením soupeře, přesto se jeho body počítají.
          
  O dobré účasti svědčí hromadná fotografie medailistů. Lenka Kašparová je stojící úplně vlevo, klečící vpravo je Jura Ružejnikov a třetí zprava je Ríša Stránský.
 
  Zleva: Jura Ružejnikov, Lenka Kašparová a Ríša Stránský
 
  Ríša Stránský vs Lukáš Varga z Františkových Lázní.
   
Kickbox:                                  Nejenom mladí a silní muži trénují bojové sporty, ale i "zralé ženy" si udržují kondici a fyzickou připravenost, protože si uvědomují, že v okamžiku nebezpečí musí spoléhat pouze sami na sebe. V našem Sportcentru je to právě kickbox, kterému se tyto "akční ženy" naplno věnují a při tom dokáží i nadále a bez problémů zachovat svůj glanc a úroveň. Tréninky pro praktické použití technik, cvičených v aerobním kickboxu, probíhají v pátek a v neděli (fitkickboxing). Nutné je mít vlastní boxerky.
 
  Vlevo je dvojnásobná mistryně světa ve full a light kontaktu paní Dana Špiříková s Petrou Szebenyiovou, vpravo zády je MUDr. Jana Klímová s Dášou Dvorskou, vzadu pak paní Ivana Vrátná s Petrou Bílou.
   
Kickbox: V sobotu 8.3.2008 opět zabodovali naši bojovníci na turnaji Leon Open v Mostu. Největším bojovníkem byl Matěj Lanczman, který nejprve cvičně zvítězil v kategorii starších žáků light kontaktu do 40 kg a stejně tak i ve své kategorii mladších žáků do 35 kg, kterou, společně s Ríšou Stránským a Šimonem Chlapovičem, v konkurenci 12 soupeřů zcela ovládli. V poněkud slabší konkurenci, nicméně stejně cenné medaile vybojovali mladší žáci Jura Ružejnikov - stříbro v light kontaktu +40 kg, Michal Vilím - stříbro v light kontaktu -40 kg, a ve formách pak zlaté medaile Jan Ruth a Lenka Kašparová. Oba bojovali i v semi kontaktu, kde Jan Ruth vybojoval stříbro v kategorii mužů -70 kg a Lenka Kašparová bronz ve starších žákyních do 50 kg. Poslední dvě stříbrné medaile patřily junioru Leonardu Lekajovi v lightu -70 kg a Pavlu Končilovi v lightu mužů -75 kg.
 
  Kategorii mladších žáků do 35 kg, kde se utkalo 12 bojovníků, zcela ovládli naši chlapci a hezky, podle věku, si rozdělili medaile. Na 1. místě je Matěj Lanczman (11 let), 2. místo Šimon Chlapovič (10 let) a 3. pak Ríša Stránský (8 let).
 
  Zleva Vašek Burkyt - v Mostu měl svoji premiéru a vůbec to nebylo špatné, v jednu chvíli se zdálo, že by to dokonce mohl i vyhrát. Šimon Chlapovič, Jura Ružejnikov, Ricci Stránský, Michal Vilím, doprovázející slečna Sabina a klečící dole je největší drak Matěj Lanczman.
   
Pochvala !  :) S potěšením a jistou pýchou vám oznamuji, že naši nejmladší kickboxeři měli z 90% na pololetním vysvědčení samé jedničky a téměř všichni prošli s vyznamenáním!!! (A pak, že kickbox není zdravý sport?!) O dalším vývoji nejlepších synů Karlovarska vás budeme průběžně informovat :)))
   
 
                                                                                                                                                              Rudolf Stránský - manažer KKKV